Καζάν ντιμπί (Μικρασιάτικη συνταγή)

Καζάν ντιμπί (Μικρασιάτικη συνταγή)

ΑπόArtemisia, 09/07/2013

Μυρωδιά Μικρασιάτικη μόνο σε λίγα λεπτά στο σπίτι σας!

Total Time: 55Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 20Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 35ΛεπτάΥλικά:Γάλα - 1 1/2 λίτροΆχνη ζάχαρη - 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιούΒούτυρο - 3 κουταλιές της σούπαςΑνθόνερο - 1 1/2 κουταλιά της σούπαςΚανέλα - 2 1/2 κουταλιές του γλυκούΒανίλια - 2 τεμ.Ρυζάλευρο - 2 φλυτζάνια του τσαγιούΟδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,

την άχνη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει το ρυζάλευρο. Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για να βράσουν τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μην μας κολλήσει, μέχρι να πήξει. Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το μείγμα το οποίο πρέπει να απλωθεί πολύ καλά στο ταψί , το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στο κάτω μέρος του φούρνου για 25-30 λεπτά για να γίνει αισθητή η μυρωδιά της καραμέλας. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε τριγωνικά και το σερβίρουμε ανάποδα, δηλαδή το σκούρο χρώμα από πάνω. Ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Keywords
Αναζητήσεις
kasan ntibi
Τυχαία Θέματα
Καζάν, Μικρασιάτικη,kazan, mikrasiatiki