Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

ΑπόArtemisia, 10/07/2013

Μια κολοκυθόπιτα που δεν την χορταίνεις!

Total Time: 55Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40ΛεπτάΥλικά:Κολοκύθα κόκκινη ή κίτρινη ή κολοκυθάκια - 4 φλυτζάνια του τσαγιούΤυρί φέτα ή κεφαλογραβιέρα - 2 φλυτζάνια του τσαγιούΕλαιόλαδο - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΑυγά - 2 τεμ.Κρεμμύδι ξερό μεγάλο - 1 τεμ.Φαρινάπ - 4 φλυτζάνια του τσαγιούΚαλαμποκάλευρο - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΔύοσμος - 1 φλυτζάνι
τσαγιού ψιλοκομμένοςΑλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκούΠιπέρι - 1 κουταλάκι του γλυκούΦρυγανιά τριμμένη - 2 κουταλιές της σούπαςΟδηγίες:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα (ή τα κολοκυθάκια) , την τρίβουμε στον τρίφτη και την αφήνουμε να σουρώσει. Σε ένα μπολ μεγάλο, ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα (ή τα κολοκυθάκια), τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με το φαρινάπ και το καλαμποκάλευρο, τον δυόσμο που τον έχουμε ψιλοκόψει, το κρεμμύδι που το έχουμε τρίψει, το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Σε ένα ταψί ή πυρέξ βάζουμε ελαιόλαδο , το αλείφουμε , στην συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά για να μην κολλήσει η πίτα, αδειάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

* Παραλλαγή : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα 1/2 λίτρο , το οποίο το χτυπάμε με τα αυγά κλπ, ενώ αντί για δυόσμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνιθο 1 ματσάκι και να μην βάλουμε καθόλου φρυγανιά τριμμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα