Μπορεί η γιόγκα να μειώσει πόντους και κιλά;

Κάνετε γιόγκα; Μάθετε τι μπορεί να μειώσει και ποια είναι τα οφέλη για το σώμα και το μυαλό σας.

Μειώνει το στρες

Η γιόγκα εστιάζει την αναπνοή σε μία σταθερή ροή, στέλνοντας έτσι μεγάλη ποσότητα οξυγόνου σε ολόκληρο το σώμα και συμβάλλοντας στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού, με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο θυμός και το άγχος.

Μειώνει το junk food

Οι άνθρωποι με χρόνιο στρες είναι πιο επιρρεπείς σε παχυντικά φαγητά. Η μείωση του άγχους, λοιπόν, που επιτυγχάνεται με τη γιόγκα, σας κάνει να νιώθετε

μικρότερη επιθυμία για θερμιδογόνες τροφές κενές σε θρεπτικά συστατικά.

Μειώνει το κοιλιακό λίπος

Λόγω του έντονου στρες, υπάρχει μια χρόνια υπερπαραγωγή κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αύξηση του κοιλιακού λίπους. Μάλιστα, αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με μικρότερη περίμετρο μέσης σε σχέση με την περίμετρο γοφών παράγουν λιγότερη κορτιζόλη κάτω από συνθήκες στρες σε σχέση με τις γυναίκες με μεγαλύτερη περίμετρο μέσης. Η γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης.

Μειώνει τις αϋπνίες

Η γιόγκα συμβάλλει στην καταπολέμηση της αϋπνίας, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου. Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη ύπνου έχει σχετιστεί με αύξηση του βάρους, καθώς και με μειωμένα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης (η βασική της δράση είναι ανορεξιογόνος), που μπορούν να οδηγήσουν σε παχυσαρκία.

Το μυστικό

Χωρίς να το καταλάβετε, η γιόγκα χαρίζει γαλήνη, βελτιώνει τη διάθεση, καταπολεμά το στρες και έτσι σας βοηθάει να χάσετε βάρος και να υιοθετήσετε έναν τρόπο ζωής που σας βοηθάει να το διατηρήσετε.

The post Μπορεί η γιόγκα να μειώσει πόντους και κιλά; appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα