Harry Potter: Πασίγνωστος ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης 28/9, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο πασίγνωστος ηθοποιός Michael Gambon σε ηλικία 82 ετών, που συστήθηκε στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του στις ταινίες «Harry Potter».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ο ίδιος αντιμετώπιζε θέματα υγείας και πέθανε μετά από μια κρίση πνευμονίας.

Η οικογένειά του, όπως και σύσσωμη η Βρετανία, πενθεί την απώλεια του κορυφαίου ηθοποιού, που μετρούσε χρόνια καριέρας στην τηλεόραση, το θέατρο,

τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ο Michael Gambon είχε βραβευτεί δεκάδες φορές για το έργο του.

Ποιος ήταν ο Michael Gambon

Ο Σερ Μάικλ Τζον Γκάμπον γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1940 και πέθανε 28 Σεπτεμβρίου 2023. Ήταν Άγγλος, γεννημένος στην Ιρλανδία, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Μερικές από τις πιο γνωστές του τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι στις βρετανικές σειρές The Singing Detective και Maigret (1992).

Ιδιαίτερα γνωστός στον παγκόσμιο κινηματογράφο έγινε ως Άλμπους Ντάμπλντορ, στις έξι τελευταίες ταινίες της σειράς Harry Potter, παίρνοντας τον ρόλο του αποθανόντα Ρίτσαρντ Χάρις. Είχε κερδίσει τέσσερα βραβεία BAFTA και τρία Olivier, μεταξύ άλλων βραβεύσεων και υποψηφιοτήτων.

Διαβάστε ακόμα:

 Γιώργος Αγγελόπουλος: Το τάμα στην Παναγία που είχε κάνει τρία χρόνια πριν για τη μητέρα του

 Απόστολος Ρουβάς: Έγινε μπαμπάς για πρώτη φορά!

 Κασσελάκης για Μιχαηλίδου: «Εμφανίστηκε απρόσκλητη, να είναι πιο προσεχτική»

Keywords
Τυχαία Θέματα