Mary Quant: «Έφυγε» από τη ζωή η εμβληματική σχεδιάστρια μόδας που καθιέρωσε τη μίνι φούστα

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 93 ετών άφησε η βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και δημιουργός της μίνι φούστας, Mary Quant.

Η οικογένειά της εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας έγινε γνωστός ο θάνατός της.

Αποτίοντας φόρο τιμής στη σχεδιάστρια, το μουσείο Victoria & Albert έγραψε στο Twitter: «Είναι αδύνατο να αμφισβητήσει τη συμβολή της Quant στη μόδα. Αντιπροσώπευε τη χαρούμενη ελευθερία της μόδας της δεκαετίας του 1960 και παρείχε ένα

νέο πρότυπο για τις νέες γυναίκες. Η μόδα σήμερα οφείλει τόσα πολλά στην πρωτοπορία και το όραμά της».

Ποια ήταν η Mary Quanta

Γεννημένη το 1930 στο Λονδίνο, άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ, το Bazaar, στο Chelsy το 1955, την εποχή που η συνοικία γνώριζε την μεγάλη της άνθηση. Το κατάστημα ρούχων και αξεσουάρ έγινε γρήγορα ο τόπος συνάντησης των Beatles ή των Rolling Stones, της Brigitte Bardot , της Audrey Hepburn.

Η Mary Quant καθιέρωσε τα μίνι φορέματα και τις μίνι φούστες, σε απλές γραμμές και ζωηρά χρώματα. Αλλά οι γυναίκες τής οφείλουν επίσης το σορτς, τα hot-pants, τα πλαστικά αδιάβροχα, την αδιάβροχη μάσκαρα, τις κασετίνες του μακιγιάζ.

«Τα ρούχα μου κόλλαγαν στη μόδα των εφήβων, στην pop, στα μπαρ του εσπρέσο, στα κλαμπ της τζαζ», έγραφε στην πρώτη της αυτοβιογραφία «Quant by Quant», που κυκλοφόρησε το 1965.

Διαβάστε επίσης:

Μανούσος Μανουσάκης: «Σαν παιδί δεν είδα ποτέ μαζί τους γονείς μου»

Πέθανε γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Αφροδίτη Σκαφίδα: Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την αποβολή της από το «Survivor All Star» -Φωτογραφίες

Keywords
Τυχαία Θέματα