Δάφνη Καραβοκύρη για τη νευρική ανορεξία: «Η ζυγαριά έδειχνε μείον και ο καθρέφτης συν»

Η Δάφνη Καραβοκύρη παραχώρησε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και μίλησε για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία, τη μητέρα της που είχε διπολική διαταραχή και ήταν εθισμένη στο αλκοόλ και τη σχέση με τον πατέρα της.

Η γνωστή δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, που γνωρίσαμε μέσα από το «Vice» και την «Κυψέλη», αποκάλυψε πως γράφει το δικό της βιβλίο για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στα παιδικά χρόνια της.

«Τα παιδικά

μου χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα και ένιωθα πάρα πολύ μόνη μου. Να θυμίσω πως τότε ήταν και άλλες οι εποχές, δεν ήταν η εποχή όπως τώρα που μπορείς να μιλήσεις και το το μοιραστείς και να πεις ”κοίταξε να δεις, δέχομαι βία στο σπίτι μου. Πως να το αντιμετωπίσω”», εξομολογήθηκε αρχικά η Δάφνη Καραβοκύρη.

Αναφερόμενη στη μητέρα της και τα προβλήματα υγείας και εθισμού που αντιμετώπισε, η Δάφνη Καραβοκύρη είπε: «Η μητέρα μου είχε και έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είναι διαγνωσμένη με διπολική διαταραχή, πέρασε έναν πολύ δύσκολο μεταστατικό καρκίνο και η δική της διέξοδος ήταν το αλκοόλ. Ένας άνθρωπος που πίνει και θα πονέσει με τα λόγια του και θα πονέσει με τα χέρια του και με τις πράξεις του, γιατί δεν το ελέγχεις».

«Όταν με επισκέφθηκε στην εφηβεία αυτή η κακή κυρία, η νευρική ανορεξία ήμουν 60- 62 κιλά και έφτασα να ζυγίζω 39,5. Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας, οπότε ήταν ένας συγκερασμός μεταξύ του τι έβλεπα από τη δουλειά του πατέρα μου και των όσων συνέβαιναν μέσα στο σπίτι»εξήγησε αρχικά για την νευρική ανορεξία που πέρασε στην εφηβεία.

Και συνέχισε, περιγράφοντας την εμπειρία της: «Ήταν ένας τρόπος να ξεσπάσω. Αποφάσισα λοιπόν να στερήσω από τον εαυτό μου αυτό το κομμάτι γιατί θεώρησα ότι αυτό πρέπει να κάνω. ”Ορίστε, να, αφού κάνετε εσείς εδώ πέρα τον δικό σας πόλεμο, θα κάνω και γω τον δικό μου με το φαγητό! Θα τσακωθώ για πάντα και δεν θα τρώω”. Φυσικά, έπαιζε ρόλο και το άλλο το οποίο είναι καταστροφικό.

Που πας σε τραπέζια και σε καλέσματα και σου λένε ”μπράβο, μωρέ έχασες δυο κιλάκια και κοίτα πως έδειξε το πρόσωπο σου”. Κάτι το οποίο όσο το ακούς, λες τα κατάφερα και για να έχασα δύο κιλά μπορώ να χάσω και άλλα δύο και για να έχασα τέσσερα μπορώ να χάσω και άλλα τέσσερα.

Τότε, δεν ήμουν εγώ. Ήμουν μια οδοντογλυφίδα και θεωρούσα ότι έχω παραπάνω κιλά. Η ζυγαριά έδειχνε μείον και μείον και μείον και ο καθρέφτης έδειχνε συν και συν και συν. Η διατροφή μου για ένα πολύ μεγάλο διάστημα ήταν τέσσερα μουστοκούλουρα τη μέρα, ένα γιαούρτι και κάτι σοκολατούχα ροφήματα.

Άρχιζαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα, το δέρμα μου έγινε λεπτό το σαν χαρτί, μου κόπηκε η περίοδος. Κάποια στιγμή μπήκα στο νοσοκομείο. Κατάφερα να βγω από τον λαβύρινθο της ανορεξίας γιατί είχα δίπλα μου τον πατέρα μου. Ήταν στήριγμα και μετά επένδυσα εγώ στον εαυτό μου».

Διαβάστε ακόμα:

 Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Αυτή είναι η ημερομηνία του γάμου τους

 Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν με απασχολεί τι θα συμβεί στη γυναίκα που μου έριξε το οξύ»

 «Η Ελευθερία Ελευθερίου βρήκε άλλον, Μάριε “την πάτησες”»

Keywords
Τυχαία Θέματα