«Έχω κάνει συμβολαιογραφική πράξη να με κάψουν όταν πεθάνω»

Είναι από τους τελευταίους εναπομείναντες ηθοποιούς της ένδοξης γενιάς του ’30. Η ίδια δεν βρέθηκε ποτέ στην πρώτη γραμμή των μεγάλων πρωταγωνιστριών, όμως ήταν ο «στρατιώτης» σε όλες τις μεγάλες επιθεωρήσεις με τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Πρόκειται για τη Λούιζα Μπατίστα, η οποία παραχώρησε μια άκρως εξομολογητική συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα.

Μέσα σ’ όλα, η ηθοποιός μίλησε για την επαγγελματική της πορεία, την απώλεια του συζύγου

της, αλλά και την απόφαση της αποτεφρωθεί όταν πεθάνει.

Η Βασιλειάδου ήταν καλή φίλη σας…

Πολύ καλή. Κρίμα που δεν έχω κρατήσει τα γράμματά της. Όταν είχε πάει στη Θεσσαλονίκη με θίασο, μου έγραφε: «Έλα να δεις τη φιλενάδα σου. Με τα τρακτέρ έρχονται να με δουν». Πονεμένος άνθρωπος. Δούλεψε πάρα πολύ η Γεωργία για να γίνει Βασιλειάδου. Όλα τα χρήματα που έπαιρνε από τις ταινίες της Φίνος Φιλμ πήγαιναν για να φτιάξει τα σπίτια στο Μαρούσι. Δεν τα έπαιρνε καν στο χέρι της, πήγαιναν στους εργολάβους.

Γιατί δεν κάνατε πολλές ταινίες;

Γιατί δεν μπήκα ποτέ σε κυκλώματα. Και τώρα που βλέπω τα πράγματα από απόσταση λέω ότι καλά έκανα. Κράτησα την οικογένειά μου!

Μου είχατε πει παλαιότερα ότι θέλετε να σας αποτεφρώσουν…

Ναι. Το καμπανάκι μού το χτύπησε πρώτη φορά ο Παντελής Ζερβός. Μου είχε πει όταν συνεργαζόμασταν σε ένα νυχτερινό γύρισμα: «Ξέρεις τι έχω περάσει εγώ; Να έχουν θάψει ζωντανή την κορούλα μου; Όλα αυτά τα χρόνια με κυνηγάει αυτό το συμβάν». Και κάθισε και μου το είπε με κάθε λεπτομέρεια. Μετά πεθαίνει ο σύζυγός μου, παθαίνω κατάθλιψη και για χρόνια ήμουν στους ψυχιάτρους. Και είπα: οι δικοί μου άνθρωποι δεν θα περάσουν ό,τι πέρασα εγώ. Έχω κάνει συμβολαιογραφική πράξη να με κάψουν!

Διαβάστε επίσης:

Τζένη Μπαλατσινού -Βασίλης Κικίλιας: Αγκαλιασμένοι στον Εθνικό Κήπο ανήμερα της Πρωτομαγιάς -Φωτογραφία

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Αντέδρασε on camera -«Γιατί δεν μιλάτε με την Καγιά; Είναι τόσο άβολο για μένα αυτό»

Δολοφονία Καραϊβάζ: Όσα υποστηρίζει ο 40χρονος συλληφθείς μέσα από τα κρατητήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα