Εριέττα Κούρκουλου: «Είναι αυτές οι μαμάδες που τους χαμογελάω διακριτικά, ελπίζοντας να καταλάβουν ότι προσεύχομαι για εκείνες»

Η Εριέττα Κούρκουλου προέβη σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας.

Η πρόεδρος του «Save A Greek Stray» έδωσε τη δική της μάχη για να γίνει μητέρα και να αποκτήσει τον γιο της κι έτσι σήμερα τιμά όλες αυτές τις μητέρες που προσπαθούν να μείνουν έγκυος μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης, περνώντας από μια δύσκολη ψυχολογικά διαδικασία, όπως πέρασε κι η ίδια.

Η

Εριέττα Κούρκουλου αναφέρθηκε στην ουσιαστική αγάπη μιας μάνας σε ένα παιδί, τονίζοντας πως υπάρχουν μητέρες που έχουν παιδιά, ωστόσο δεν θα έπρεπε να γιορτάζουν, μιας και στην πραγματικότητα δεν αγάπησαν ποτέ τα παιδιά τους γι’ αυτό που είναι και συνεχώς τα απορρίπτουν.

«[…]Και πάμε τώρα στις άλλες μαμάδες… αυτές που συναντάω στο Γένεσις. Αυτές στις οποίες χαμογελάω διακριτικά όταν συναντιούνται οι ματιές μας, ελπίζοντας να καταλάβουν ότι προσεύχομαι για εκείνες… ελπίζοντας να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνες. Αυτές που δεν θα πιάσουν ποτέ ένα παιδί στις καλοκαιρινές διακοπές τους, ούτε θα μπορέσουν να το ονομάσουν με βάση την εξωτική τοποθεσία της σύλληψής του», είπε, μεταξύ άλλων, η Εριέττα Κούρκουλου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erietta Kourkoulou (@eriettakourkouloulatsi)

Η συγκινεί ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου:

«Μαμά… μια λέξη που γεννά πολλά συναισθήματα και άλλες τόσες προσδοκίες. Μπορεί για πολλούς να είναι συνώνυμο της αγάπης, της αποδοχής και της υποστήριξης, αλλά για άλλους λειτουργεί σαν υπενθύμιση μιας τοξικής σχέσης, ή ενός ρόλου που δεν απέκτησαν ποτέ. Δεν μπορούσαν, δεν ήθελαν, δεν έτυχε. Και όμως κάποιες από αυτές τις γυναίκες είναι πολύ περισσότερο μανούλες από άλλες που έχουν παιδιά.

Υπάρχουν βλέπετε και μητέρες που δεν έγιναν ποτέ «μαμάδες». Μητέρες που αντιμετώπισαν τα παιδιά τους ανταγωνιστικά και τα γέμισαν ενοχές, απωθημένα και πόνο. Γυναίκες που αντί να τα αγαπήσουν ανιδιοτελώς,τα έκριναν, τα μείωσαν και τα απέρριψαν, τραυματίζοντάς τα ανεπανόρθωτα.

Και πάμε τώρα στις άλλες μαμάδες… αυτές που συναντάω στο Γένεσις. Αυτές στις οποίες χαμογελάω διακριτικά όταν συναντιούνται οι ματιές μας, ελπίζοντας να καταλάβουν ότι προσεύχομαι για εκείνες… ελπίζοντας να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνες. Αυτές που δεν θα πιάσουν ποτέ ένα παιδί στις καλοκαιρινές διακοπές τους, ούτε θα μπορέσουν να το ονομάσουν με βάση την εξωτική τοποθεσία της σύλληψής του.

Είναι αυτές που θα κάνουν εκατοντάδες ενέσεις και θα χύσουν αμέτρητα δάκρυα μέχρι να το πάρουν αγκαλιά, αν τελικά τα καταφέρουν. Μαμά για εμένα είναι όποια γυναίκα επιλέγει χαρίσει την καρδία της ολοκληρωτικά σε ένα παιδί και να γίνει ο μεγαλύτερος οπαδός και ο πιο αδίστακτος προστάτης του.

Την μαμά δεν την κάνει το παιδί, αλλά η αγάπη της για εκείνο. Υπάρχουν αμέτρητες μαμάδες που δεν έχουν παιδιά και ακόμα περισσότερες που ενώ έχουν, δεν θα έπρεπε να γιορτάζουν σήμερα. Στις πρώτες θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά».

Διαβάστε ακόμα:

 Συγκλονίζει η Αντιγόνη Πάντα Χάρβα: «Αφαίρεσα τη μήτρα και τις ωοθήκες μου για να αποφύγω το κακό Κ»

 Eurovision 2023: Η αντίδραση των σχολιαστών του ΡΙΚ με τους 4 βαθμούς της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο

 Eurovision 2023: Τι τηλεθέαση σημείωσε ο μεγάλος τελικός

Keywords
Τυχαία Θέματα