Πεπόνι: Τα οφέλη του αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου!

Καλοκαίρι και φρούτα σίγουρα πάνε μαζί! Τα ενυδατικά φρούτα είναι ο πιο νόστιμος και έυκολος τρόπος για να εξισορροπήσουμε τη ζέστη της καλοκαιρινής περιόδου.

Το πεπόνι με την ήπια γλυκιά γεύση του είναι από τους πρωταγωνιστές και από τα πιο απολαυστικά και θρεπτικά φρούτα που θα εντάξουμε στην summer healthy διατροφή μας.

Το αγαπημένο μας αρωματικό φρούτο που θα προσθέσουμε πολύ έυκολα σε σαλάτες, smoothies

και φυσικά στις φρουτοσαλάτες μας το πρωί, το απόγευμα ή στην παραλία κρύβει αρκετά οφέλη για την υγεία και το δέρμα μας!

Είναι μία εξαιρετική πηγή μετάλλων, προ-βιταμίνης A, καλίου και διαιτητικών ινών. Πλούσιο σε βιταμίνη C και Α που ενισχύει το ανοσοποιητικό και διευκολύνει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ασθένειες.

Το κάλιο που επίσης περιέχει ελέγχει την αρτηριακή πίεση ενισχύοντας έτσι την υγεία της καρδιάς όπως επίσης προωθεί την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο, κάνοντας μας να νιώθουμε πιο χαλαροί και συγκεντρωμένοι.

Όσο αφορά στο δέρμα, το πεπόνι το ενυδατώνει και το αναζωογονεί. Βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος λόγω της βιταμίνης A και της C που βοηθάει στον σχηματισμό κολλαγόνου.

Ο χυμός πεπονιού είναι μία αποτελεσματική λοσιόν για την θεραπεία του εκζέματος και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη βοήθεια για εγκαύματα!

Δείτε την πιο έυκολη και υγεινή συνταγή για smoothie με πεπόνι !

1 κούπα πεπόνι κομμένο σε κύβάκια
1 κούπα γιαούρτι
μισό κουταλάκι ginger
λίγο μέλι
παγάκια

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα:

Συνταγές για το πιο καλοκαιρινό, υγιεινό και εύκολο πρωινό!

Σαλάτα ζυμαρικών: Το τέλειο καλοκαιρινό healthy γεύμα!

Κεράσια: Τα οφέλη του αγαπημένου καλοκαιρινού μας φρούτου!

Keywords
Τυχαία Θέματα