Τέμπη: Ο δικηγόρος του σταθμάρχη αποκαλύπτει για την ψυχολογική του κατάσταση -«Βγαίνουν καινούρια πράγματα στο φως»

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας που ευθύνεται για το μοιραίο λάθος το οποίο οδήγησε στην τραγωδία στα Τέμπη.

Το πρωί της Τρίτης 14/3 μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ο δικηγόρος του σταθμάρχη, όπου -μεταξύ άλλων- αποκάλυψε ποια είναι η ψυχολογική του κατάσταση σήμερα, 14 μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή πενήντα επτά συνανθρώπων μας.

«Θεωρώ ευτυχές το γεγονός διορισμού ειδικού εφέτη ανακριτή ο οποίος σήμερα το μεσημέρι θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα της ανάκρισης. Αυτό μου δίνει μια μεγάλη αισιοδοξία ότι η έρευνα

θα πάρει τις σωστές διαστάσεις και θα μπορέσουν να αποκαλυφθούν όλα τα αίτια της φρικτής αυτής τραγωδίας και το ποσοστό συμβολής του καθενός σε αυτά τα θλιβερά πράγματα που βιώσαμε», είπε αρχικά ο κύριος Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης.

Και συνέχισε: «Ο σταθμάρχης, όταν θελήσει να βγει προς τα έξω και να πει κάποια πράγματα, θα σας τα πει. Ξέρετε ότι σε τέτοιες υποθέσεις ο κάθε ανεύθυνο-υπεύθυνος πετάει το κοντό του και το μακρύ του. Και ο ίδιος δεν είναι στην καλύτερη ψυχική κατάσταση. Όταν θεωρείς ότι έχεις εμπλακεί, ανεξάρτητα από το ποσοστό ευθύνης σου, σε μια τέτοια τραγωδία και κουβαλάς 57 νεκρούς και 10-15 τραυματίες στην πλάτη σου, δεν είναι εύκολο πράγμα.

Αυτό πρέπει κάποιος να το επεξεργαστεί ψυχικά και θα του πάρει πολύ χρόνο. Κατά συνέπεια, και η αντιμετώπιση των πραγματικών περιστατικών όταν βρίσκεσαι σε μια ταραχώδη ψυχική κατάσταση, δεν είναι εύκολη. Κάθε μέρα προκύπτουν νέα πράγματα. Βγαίνουν καινούρια πράγματα στο φως. Είναι μια ιστορία που θα μας φάει αρκετές εβδομάδες, ενδεχομένως και μήνες μέχρι να δούμε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Υπάρχουν σίγουρα στοιχεία που μειώνουν το ποσοστό ευθύνης του σταθμάρχη».

Διαβάστε ακόμα:

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τον άνθρωπο θα τον είχα πατήσει και θα έφταιγα, θα είχα το κρίμα στον λαιμό μου»

Τέμπη: Συγκλονίζει επιβάτης που κατάφερε να βγει ζωντανή από το μοιραίο τρένο -«Συγγνώμη που έζησα»

Άρης Πορτοσάλτε μετά την επικοινωνία που είχε με την Καινούργιου: «Μην παραποιούμε αυτά που ακούμε»

Keywords
Τυχαία Θέματα