ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο των επαφών Κασσελάκη – Συνεδριάζει η Κ.Ο. του κόμματος

Στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανήμερα το απόγευμα της εθνικής επετείου του «Όχι», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης αναζητούσε μια σειρά από «ναι» σε έναν γύρο τηλεφωνημάτων με αποδέκτες τους κορυφαίους πολιτικούς πρωταγωνιστές της χώρας. Μετά την μεσημεριανή του βόλτα στους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της συμπρωτεύουσας, ο κ. Κασσελάκης σχεδίαζε τη «θεσμική αντεπίθεσή» του, αναζητώντας πρώτα από όλους στο τηλέφωνο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε μια προσπάθεια

να αλλάξει πλήρως την ατζέντα από την κρίση διαρκείας στο κόμμα στη σκιά των δημοσκοπήσεων, αλλά και να εκπέμψει μήνυμα στιβαρού αντιπολιτευτικού λόγου, η επιστροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη διήμερη περιοδεία του υπηρετεί τη «φυγή προς τα μπρος», αλλά και τη «γείωση με τα καθημερινά προβλήματα», όπως μετέδιδε χθες η Κουμουνδούρου. Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή σελίδα του ημερολογίου του κ. Κασσελάκη περιλαμβάνει στις 9.30 π.μ συνάντηση την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, στο Άρειο Πάγο και τρεις ώρες αργότερα επίσκεψη στην έδρα του ΑΣΕΠ, προκειμένου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Ανεξάρτητης Αρχής.

Το θεσμικό πρόσημο των επαφών του κ. Κασσελάκη εγκαινιάζει την νέα αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την οποία ο νέος Πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να ξεδιπλώσει διεξοδικά κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το γεγονός ότι θα παρίστανται στη συνεδρίαση οι Τομεάρχες του κόμματος στέλνει σαφές μήνυμα διαρκούς αντιπολιτευτικής επαγρύπνησης για την Κουμουνδούρου, η οποία όχι μόνο δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτα αναπάντητο, αλλά αντιθέτως αποβλέπει στην κατάθεση προτάσεων για κάθε πεδίο πολιτικής, ξεκινώντας από την πολιτική προστασία μέχρι τον προϋπολογισμό.

Άλλωστε, η ακρίβεια, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση με αιχμή την αλλαγή της επιλογής προϊσταμένων περιλαμβάνονται επισήμως στην σημερινή ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην οποία ο κ. Κασσελάκης προσέρχεται με ενωτική διάθεση, χωρίς, ωστόσο, να έχει αναθεωρήσει για τις τελευταίες αποφάσεις του και πάντως όχι για τις διαγραφές. Αντίθετα, «προεδρικά» στελέχη εξηγούσαν πως «η ενότητα προϋποθέτει τον σεβασμό» και ότι «στο όνομά της δεν μπορεί να διαπράττονται λεκτικές απρέπειες, απουσία κάθε ίχνους συντροφικότητας». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κασσελάκης δε φέρεται διατεθειμένος να ανακαλέσει την παραπομπή των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα προς διαγραφή, ακόμη και αν η οριστικοποίηση της αποπομπής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να πάρει εβδομάδες, μέχρι η Επιτροπή Δεοντολογίας να την εγκρίνει με αυξημένη πλειοψηφία 2/3.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα