“Πείτε μας πού να παραδώσουμε τους σκύλους μας” λένε οι κυνηγοί της Κασσάνδρας

19:57 21/1/2024 - Πηγή: iHunt
“Πείτε μας πού να παραδώσουμε τους σκύλους μας” λένε οι κυνηγοί της Κασσάνδρας

Την αγανάκτηση των Κυνηγετικών Συλλόγων προκαλεί η επιβολή στείρωσης των κυνηγόσκυλων που προβλέπει ο ν.4830/2021 περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς. Το ξεπάγωμα και η υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφιστεί από το 2021, φέρνει μαζί του και τα τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου.

Παράλληλα, οι κυνηγοί όπως και οι λοιποί ιδιοκτήτες καλούνται να προσκομίσουν DNA των ζώων για την αντίστοιχη τράπεζα

που δημιουργήθηκε στη βάση της πρόληψης και των ελέγχων.

Στη Χαλκιδική, ο πρώτος Κυνηγετικός Σύλλογος που αντιδράει με ριζοσπαστικό τρόπο μάλιστα, είναι αυτός της Κασσάνδρας, που ανακοίνωσε ότι «για ηθικούς και οικονομικούς λόγους, τα μέλη του θα παραδώσουν τα σκυλιά τους σε σημείο που θα τους υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΚΣΕ : Η πραγματικότητα θα εκδικηθεί όσους την αγνοούν!

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, αναφέρει με αγανάκτηση:

«Πολλοί κυνόφιλοι-κυνηγοί μας ενημέρωσαν ότι στην κατοχή τους έχουν 3-4-5 ή και παραπάνω σκυλιά. Δυστυχώς όμως αδυνατούν οικονομικά και ηθικά να προβούν στην νόμιμες διαδικασίες όπως η στείρωση την οποία δεν θέλουν αλλά και δεν μπορούν να πληρώσουν ή την αποστολή δείγματος dna. Αυτό έχει σαν συνέπεια από τον αριθμό των σκύλων τους να αναγκαστούν να αποχωριστούν κάποια από αυτά και να τα παραδώσουν στις αρμόδιες αρχές. Λόγω όλων των παραπάνω, παρακαλούμε επειδή θέλουμε και πρέπει να τηρούμε τους νόμους του κράτους, (από 21 του μηνός θα πρέπει να υπάρχει στείρωση ή αποστολή dna αλλιώς θα είμαστε παράνομοι) να μας υποδείξουν οι αρμόδιες αρχές, που μπορούμε να πάμε να παραδώσουμε τα σκυλιά τα οποία δεν μπορούμε να κρατήσουμε για ηθικούς αλλά και οικονομικούς λόγους».

Θυμίζουμε ότι δυο μήνες νωρίτερα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών είχε διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα για το θέμα, καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να την παρακολουθήσεις, γνωστοποιώντας ότι πρόκειται για ζήτημα με εξαιρετικά κρίσιμες παραμέτρους.

The post “Πείτε μας πού να παραδώσουμε τους σκύλους μας” λένε οι κυνηγοί της Κασσάνδρας appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα