Μπλεγμένος σε σκάνδαλο με απομιμήσεις έργων τέχνης ο Πρίγκιπας Κάρολος

19:03 5/11/2019 - Πηγή: People

Ο Τόνι Τέτρο είναι ένας Αμερικάνος που έγινε γνωστός για την ικανότητά του να ζωγραφιζεί γνωστούς πίνακες χωρίς να έχει κάποιες γνώσεις ή να έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Έχει μάλιστα καταδικαστεί στο παρελθόν. Καταδικάστηκε όχι γιατί ζωγραφίζει αντιγράφοντας. Αυτό άλλωστε το έχει παραδεχτεί και δεν είναι παράνομο, εφόσον δεν καπηλεύεται το έργο των ζωγράφων που αντιγράφει. Μόνο που αυτό ακριβώς έκανε και τον οδήγησε στη φυλακή.

Ο Τόνι Τέτρο πούλησε ή δάνεισε πίνακες που είχε αντιγράψει, παρουσιάζοντάς τους ως αυθεντικούς. Και δεν το έκανε σε όποιον κι όποιον. Το έκανε στο Ίδρυμα Τέχνης

που εγκαινίασε το 2007 ο Πρίγκιπας Κάρολος, τον Οίκο Dumfries.

Η Daily Mail φιλοξενεί συνέντευξή του Τέτρο στην οποία παραδέχεται ότι έδωσε έναν Μονέ, έναν Πικάσο κι έναν Νταλί στη γκαλερί, η οποία αποδέχτηκε την προσφορά και πλήρωσε ένα ποσό ως δάνειο για να εκθέσει τους τρεις πίνακες. Μόλις έγινε γνωστή η απάτη, τους έβγαλε αμέσως από τις θέσεις τους και τους έκρυψε.

«Ο Οίκος Dumfries δέχεται έργα τέχνης με το καθεστώς του δανεισμού από ιδιώτες και οργανισμούς, όπως η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας. Είναι πολύ κρίμα που η αυθεντικότητα αυτών των τριών πινάκων, που δεν εκτίθενται πλέον, τίθεται εν αμφιβόλω» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οίκος.

Όπως περιγράφεται σε άρθρο της Daily Mail, οι 3 αυτοί πίνακες δεν έφτασαν από τον Τέτρο στον Οίκο Dumfries, αλλά ήταν μια δωρεά του χρυσοχόου Τζέιμς Σταντ, πρώην συζύγου της Ταμάρα Εκλστόουν, ο οποίος είχε αγοράσει τους πίνακες. Άρα στην ουσία, αυτός πιάστηκε πρώτος κορόιδο, για να μπλέξει στην απάτη και τον Οίκο του Πριγκιπα Καρόλου.

Οι τρεις πίνακες που αποτελούν ακριβή απομίμηση είναι τα Νούφαρα του Μονέ, οι Απελευθερωμένοι Λουόμενοι του Πικάσο και Ο Χριστός που Πεθαίνει του Νταλί.

Keywords
Τυχαία Θέματα