Ο Πορτοκάλογλου ανεβάζει τη μουσική παράσταση που σχεδίαζαν με τον Μαχαιρίτσα: «Ένιωσα πως θα ήθελε να το κάνω»

20:07 12/11/2019 - Πηγή: People

Την περσινή χρονιά εμφανίζονταν μαζί. Το καλοκαίρι είχαν μαζί μια περιοδεία η οποία θα ολοκληρωνόταν με τη συναυλία στο Ηρώδειο. Ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόλαβε όλα τα σχέδια που είχαν κάνει αυτός και ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Ο δεύτερος πέρασε ένα διάστημα σιωπής και σκέψεων. Εκτός από την περιοδεία, οι δύο φίλοι είχαν προγραμματίσει να ανεβάσουν μια μουσική παράσταση

και φέτος. Για καιρό ο Νίκος Πορτοκάλογλου αμφιταλαντευόταν αν πρέπει να την κάνει. Όταν σκέφτηκε τι θα του έλεγε ο Λαυρέντης, πήρε την απόφαση να προχωρήσει το όνειρό τους, όπως εξηγεί στο δελτίο τύπου για τις εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Εκεί δεν θα είναι μόνος.

Θα έχει μαζί του τη Τζώρτζια από τους Μπλε, τον Στάθη Δρογώση και τα Κίτρινα Ποδήλατα μεταξύ άλλων.

«Η ιδέα για την παράσταση αυτή γεννήθηκε μέσα από τις ατελείωτες συζητήσεις που κάναμε με τον Λαυρέντη στη διάρκεια της καλοκαιρινής μας περιοδείας σε όλη την Ελλάδα. Ονειρευόμασταν ένα αφιέρωμα στα πρώτα τραγούδια που ακούσαμε στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, στα πρώτα δισκάκια που αγοράσαμε, στα πρώτα πάρτυ που χορέψαμε, με δυο λόγια στην πρώτη και πιο αγνή και ενθουσιώδη επαφή μας με την μουσική, που ήταν και η αφορμή για να γίνουμε κι εμείς μουσικοί.

Από τη στιγμή που ο Λαυρέντης έφυγε έτσι ξαφνικά και μας άφησε όλους κεραυνόπληκτους, στην αρχή σκέφτηκα να ακυρώσω όλα μας τα σχέδια και να κάνω μια παύση ή να στραφώ σε κάτι τελείως διαφορετικό. Όταν όμως άρχισα να συνέρχομαι από το πρώτο σοκ, σκέφτηκα την αγαπημένη του ατάκα «The show must go on». Ένιωσα με μια παράξενη σιγουριά πως και ο ίδιος θα ήθελε να κάνω πράξη το όνειρο μας με την βοήθεια των νεότερων αγαπημένων συναδέλφων που ούτως η άλλως προϋπήρχαν στο αρχικό σχήμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα