Η θηλυκή "συμμορία" του Στουρνάρα (ΦΩΤΟ)

Είναι γοητευτικές, δυναμικές και χαίρουν της απόλυτης εμπιστοστοσύνης του «τσάρου» της ελληνικής Οικονομίας.

Ο λόγος για τις εκπροσώπους του (κατ' επίφασιν μόνο όπως προφανώς θεωρεί και ο Γιάννης Στουρνάρας) ασθενούς φύλου, που λύνουν και δένουν στην οδό Νίκης, αναλαμβάνοντας ουκ ολίγες επικίνδυνες αποστολές για λογαριασμό του υπουργού.

«Λειτουργούν ουσιαστικά σαν μια ακόμη task force, μόνο που δεν θυμίζουν σε τίποτα τους τυπικούς τεχνοκράτες της τρόικας. Μπορεί να είναι παθιασμένες με την δουλειά τους και να δείχνουν αυστηρό επαγγελματισμό όπως απαιτούν τα καθήκοντά τους, ωστόσο

είναι άκρως κοινωνικές και με θετική διάθεση», λέει στον συνάδελφο Θανάση Φουσκίδη στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» συνεργάτης του κ. Στουρνάρα που έχει καθημερινή επαφή μαζί τους.

Εξάλλου, ο τελευταίος, είναι ο μοναδικός υπουργός της κυβέρνησης που σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, έχει επιστρατεύσει τόσες πολλές κυρίες για να «τρέξουν» το γραφείο του. Βλέπετε ο άνθρωπος, μετά από τόσα χρόνια που ήταν στην Ευρώπη, έχει ξεπεράσει προ πολλού το αξίωμα, σύμφωνα με το οποίο, «όπου υπάρχουν πολλές γυναίκες, γίνεται λίγη... δουλειά».

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

Την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των «Αμαζόνων» του «τσάρου» έχει η γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται στην κυριολεξία για το alter ego του κ. Στουρνάρα, που συντονίζει την υπόλοιπη ομάδα, είναι παρούσα σε όλες σχεδόν τις συναντήσεις του υπουργού με τα κλιμάκια των δανειστών, ενώ όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, ασχολείται με κάθε παράμετρο του προγράμματος. Η εργατικότητά της είναι παροιμιώδης, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που όπως λένε οι συνεργάτες της το «παρατραβάει με την δουλειά». Είναι χαρακτηριστικό, η κ. Παπακωνσταντίνου έχει πέσει δύο φορές θύμα υπερκόπωσης, αφού έχει λιποθυμήσει σε ισάριθμες συναντήσεις με τους τροϊκανούς. Η τελευταία δε εξ αυτών, ήταν μόλις πριν από μερικές ημέρες, στην διάρκεια μιας έντονης κουβέντας με τους κκ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ. Απ' ό,τι φαίνεται πάντως, είναι σκληρό καρύδι, αφού λίγο αργότερα συνήλθε και μπήκε και πάλι στη μάχη των διαπραγματεύσεων. Σχεδόν πάντα δίπλα στην κ. Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται η βοηθός της, Ευθαλία Καπιτσίνα.

Η ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Σημαντικό ρόλο στο οργανόγραμμα του πρώην υπουργού, κατέχει και η Αλίκη Δουλή, η οποία πέραν της εξωτερικής της εμφάνισης, ξεχωρίζει για την οξυδέρκεια, αλλά και τις πολύπλευρες γνώσεις της.

Άλλωστε, η κυρία Δουλή είναι εκπαιδευτικός και εντάχθηκε στον στενό κύκλο των συνεργατών του Γιάννη Στουρνάρα κατόπιν απόσπασης από το υπουργείο Παιδείας. Πριν όμως πείσει για τα προσόντα της τον πρώην πρόεδρο του ΙΟΒΕ, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της ιδιαίτερα απαιτητικής Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία της είχε δώσει ρόλο-κλειδί τον καιρό που επιχειρούσε να αφήσει την σφραγίδα της στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Η Αλίκη Δουλή, έχει χριστεί από τον Γιάννη Στουρνάρα ειδική σύμβουλος, με βασικό αντικείμενο ενασχόλησης την παρακολούθηση της εφαρμογής των προβλέψεων του Μνημονίου. Μάλιστα, θεωρείται δίδυμο με την Ελένη Καραμανλή, επίσης εξ απορρήτων συνεργάτιδα του υπουργού.

ΜΠΡΙΟΖΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Όσοι έχει τύχει να βρεθούν στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού, έχουν να λένε για το χαμόγελο και το μπρίο της όμορφης γραμματέως του, Τόνιας Μπικάκη, η οποία μαζί με την Στεφανία Τσικά, καταρτίζουν την υπουργική ατζέντα και ασχολούνται με ο,τιδήποτε αφορά την πολιτική καθημερινότητα του κ. Στουρνάρα.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, η προσφάτως παντρεμένη μελαχρινή Χανιώτισσα, ακολουθεί κατά πόδας του πρόγραμμα του «τσάρου», ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, οι φρουροί του κτιρίου της οδού Νίκης, την βλέπουν να εγκαταλείπει ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες το πόστο της. «Συχνά φεύγει αρκετή ώρα μετά τον υπουργό», επισημαίνουν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου. Οι δύο γραμματείς, βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με τις Σοφία Ρίτσου και Ευτυχία Μιχαηλίδου, ενώ στον ίδιο χώρο, βρίσκεται η άλλοτε στενή συνεργάτιδα του Ευάγγελου Βενιζέλου, Θάλεια Εμίρη.

ΛΟΓΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΣΤΙΛ

Ιδιαίτερα ξεχωριστή, είναι και η παρουσία της λογογράφου του υπουργού, Δήμητρας Ψαχούλια, η οποία επιμελείται το σημαντικότερο μέρος των δημόσιων τοποθετήσεων και ομιλιών του υπουργού.

Μάλιστα, σε αρκετές κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις που αφορούν νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών, θα την δει κανείς πίσω από τα υπουργικά έδρανα να παρακολουθεί προσεκτικά την διαδικασία, και είτε να ψιθυρίζει τις παρατηρήσεις της στο αυτί του υπουργού, είτε να του δίνει κάποια σχετικά έγγραφα. Για τον λόγο αυτό, βρίσκεται καθημερινά σε ανοικτή γραμμή με την υπεύθυνη του νομοπαρασκευαστικού έργου, Γεωργία Μπέη. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία έχει το προσωνύμιο... τούρμπο στους κόλπους της κυβέρνησης, αφού ετοιμάζει νομοθετήματα σε χρόνο ρεκόρ. Ενεργό συμμετοχή στην προετοιμασία των ομιλιών του κ. Στουρνάρα έχει και η κ. Τίνα Παναγιώτου, που αναλαμβάνει να συντάξει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των βουλευτών. Εκτός των άλλων, η Δήμητρα Ψαχούλια (σ.σ.: δηλώνει φανατική φιλόζωη) έχει άμεση εμπλοκή στην ομάδα που έχει επιφορτιστεί με την ανάλυση των δεδομένων των δημοσκοπήσεων, καθώς και με τις παντός είδους αναρτήσεις στο διαδίκτυο που σχετίζονται με τον υπουργό και την δραστηριότητά του. Προτού βρεθεί στο πλευρό του υπουργού, η ωραία λογογράφος, ήταν συνεργάτιδα της επίσης γοητευτικής βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή, ενώ νωρίτερα, είχε περάσει για ένα φεγγάρι και από το «πράσινο» στρατόπεδο, καθώς είχε συνεργαστεί με τον πρώην βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη. Σχεδόν ταυτόχρονα με την κ. Ψαχούλια, προστέθηκαν στην task force του κ. Στουρνάρα, η απόφοιτος της Φιλοσοφικής (που όπως αντιλαμβάνεστε αποτελούν πλειοφηφία στο σύστημα της οδού Νίκης), Δώρα Τσολάκη και η δημοσιογράφος Ισμαρώ Σέρρα, που καταπιάνονται με το επικοινωνιακό κομμάτι.

Πηγή: fpress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα