H Microsoft πουλάει 5 εκ. Xbox One και η Sony 7 εκ. PS4

Η “μάχη” καλά κρατεί. Η Microsoft και η Sony ανακοίνωσαν τις πωλήσεις τους για το Xbox One και PlayStation 4 αντίστοιχα, από την ημέρα κυκλοφορίας τους. Σύμφωνα με τους αριθμούς της MS, το Xbox One,

πούλησε 5 εκατομμύρια κομμάτια από την ημέρα κυκλοφορίας του ενώ η Sony ισχυρίζεται ότι έχουν πωληθεί περισσότερα από 7 εκατομμύρια PS4. Η διαφορά ανάμεσα στις πωλήσεις των δύο κονσολών μπορεί να εξηγηθεί με διάφορους τρόπους. Ίσως έχει να κάνει με την κυκλοφορία του PS4 νωρίτερα από ό,τι το Xbox One όπως, επίσης, και η κυκλοφορία του σε περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαφορά των πωλήσεων παίζει, φυσικά, και η διαφορά στην τιμή των δύο παιχνιδομηχανών με το PS4 να είναι πιο φθηνό.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι τα 5 εκατομμύρια Xbox One που πωλήθηκαν αναφέρονται σε κονσόλες που έχουν φύγει από τα εργοστάσια της Microsoft και έχουν φτάσει σε διάφορους επίσημους πωλητές παγκοσμίως. Σε αντίθεση με τα 7 εκατομμύρια PS4 που έχουν πουληθεί σε πελάτες χωρίς να γνωρίζουμε τον αριθμό που παραμένει στους επίσημους και εξουσιοδοτημένους πωλητές προς πώληση.

Παρόλο που η Sony κερδίζει ξεκάθαρα στις πωλήσεις, είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε με σιγουριά ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής στην “μάχη” μεταξύ των δύο. Και μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι αναμένεται να κυκλοφορήσει το Χbox One σε πολλές ακόμη χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα