Athens Xclusive: Η γιορτή της μόδας επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο

11:00 9/4/2022 - Πηγή: InStyle

Το 30ο Athens Xclusive Designers Week είναι γεγονός. Σε μία επετειακή διοργάνωση, η γιορτή της μόδας επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο και είναι έτοιμη να καταπλήξει το κοινό της. Πέντε μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη, στιλάτους καλεσμένους και αναγνωρισμένους σχεδιαστές, που υπόσχονται να δώσουν ένα show, όνειρο. Special Guest Star του φετινού event, η μία και μοναδική Δούκισσα Νομικού.

    

@axdw_fashionweek

Έναν σχεδιαστή-έκπληξη πρόκειται να φιλοξενήσει αυτή τη φορά το 30ο Athens Xclusive, ως επίτιμο προσκεκλημένο, ένα όνομα με τεράστια φήμη, ο οποίος έχει ντύσει από την Jennifer Lopez και την Beyonce, μέχρι την Kendall Jenner και την fashion influencer, Leonie Hanne. Ο Αμερικανό-Λιβανέζος σχεδιαστής Rami Kadi, που μεταξύ άλλων είναι και Πρέσβης Καλής Θελήσεως για τη Βιώσιμη Μόδα στη Δυτική Ασία, θα παρευρεθεί στην Αθήνα αποκλειστικά και μόνο για το κοινό του Athens Xclusive, στο οποίο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, την Haute Couture συλλογή SS22. Ο Rami Kadi είναι παθιασμένος με τη σύγχρονη ραπτική, την καλειδοσκοπική έκρηξη χρωμάτων, τα κεντήματα και φυσικά, τις λάμψεις. Και μαντεύουμε ότι, η νέα του κολεξιόν, η οποία θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13/4 στις 20:30, θα μας θαμπώσει.     

@axdw_fashionweek

Σάββατο 9/2:

Την Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας θα ανοίξει ο Λάκης Γαβαλάς με το μότο “Riding with Grace, Riding in Fashion, Riding to Show Your Unique Balance in Mind and Style”. Ακολουθεί η Daphne Valente με αέρινη διάθεση και τη συλλογή «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», ενώ ακολουθούν οι Kathy Heyndels & Marios Togos με θηλυκές κομψές γραμμές. Η βραδιά θα κλείσει με τη Δούκισσα Νομικού, η οποία θα παρουσιάσει τις συλλογές κοσμημάτων και το ξεχωριστό άρωμα Doukissa Nomikou με σήμα κατατεθέν την καρδιά.   

@giannic_j

Κυριακή 10/4:

Την επόμενη μέρα, τη σκυτάλη θα πάρει η Irene Angelopoulos με ένα show έκπληξη στο σιντριβάνι του Ζαππείου ενώ, την ίδια μέρα οι καλεσμένοι θα μπορούν να απολαύσουν τα catwalks των σχεδιαστών Tania Christoforatou, MK by Marios, Passenger by Nadia Chalimou και Ratt by Rita Attala με πολύχρωμα vibes και πιο ανάλαφρη αισθητική.

Δευτέρα 11/4:

Η τρίτη μέρα θα ξεκινήσει με τη Niki Stylianou και την εντυπωσιακή συλλογή κοσμημάτων της και θα ακολουθήσει η Desmira by Despina Miraraki με εντυπωσιακά καφτάνια, η Juicy Couture με πιο σέξι εμφανίσεις και παρουσιάστρια του show την Ελένη Τσολάκη, για να κλείσει με τον σχεδιαστή Paris Valtadoros και την καθηλωτική συλλογή “Anasa”.       

@iam_chiomaa_

Τρίτη 12/4:

Η τέταρτη μέρα θα είναι μία από τις πιο γεμάτες, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει επτά νέους σχεδιαστές που θα συστηθούν στο κοινό για πρώτη φορά και θα διεκδικήσουν τρία πολύ σημαντικά έπαθλα, αυτό του Best Catwalk, του Best Trendsetter και του Best New Designer.

Για πρώτη φορά μάλιστα, τα βραβεία των νέων σχεδιαστών θα πραγματοποιηθούν υπό την υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ). Άλλη μια σημαντική εταιρεία που θα στηρίξει το θεσμό είναι η ΔΕΠΑ, της οποίας στόχος είναι η ενίσχυση των νέων ανθρώπων των creative industries.

Την βραδιά θα κλείσει η νέα σχεδιάστρια μόδας Ιλάειρα Ζήση, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και guest την Βίκυ Κουλιανού που θα περπατήσει στο fashion show.

Τετάρτη 13/4:

Η τελευταία μέρα της εβδομάδας μόδας της Αθήνας, θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο σχεδιαστή Rami Kadi, ο οποίος θα κλείσει με τον πιο μοναδικό τρόπο, το μεγαλύτερο event μόδας της χώρας μας.    

Σε κάθε διοργάνωση, η εβδομάδα μόδας της Αθήνας στηρίζει εκστρατείες και σκοπούς με κοινωφελή χαρακτήρα. Αυτή τη σεζόν το concept της AXDW “Inclusive is the new Xclusive” έχει ως στόχο την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, την ισότητα, την ενίσχυση και ενδυνάμωση κυρίως των γυναικών, μέσα από την υποστήριξη της Μ.Κ.Ο. «Διοτίμα», και τους σκοπούς που αυτή προάγει.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου concept θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση με quotes Ελλήνων και διεθνών σχεδιαστών σχετικά με την διαφορετικότητα, την ισότητα, τη γυναικεία ενδυνάμωση και την αγάπη, ενώ παράλληλα, θα παρουσιαστεί και έκθεση με φωτογραφίες διάσημων φωτογράφων για το πώς αποτυπώνουν δημιουργικά με τον φακό τους και πώς αντιλαμβάνονται τις έννοιες αυτές. Για τα έργα τους θα πραγματοποιηθεί μια Silent Auction και τα έσοδα θα διατεθούν στη «Διοτίμα».

Πρόγραμμα 30ης Athens Xclusive Designers Week

Σάββατο 9/04
17:30 LAKIS GAVALAS
19:00 DAPHNE VALENTE
20:00 KATHY HEYNDELS & MARIOS TOGOS
21:30 OFFICIAL OPENING EVENT FOR 30TH AXDW
SPECIAL GUEST STAR DOUKISSA NOMIKOU

Κυριακή 10/04
17:00 IRENE ANGELOPOULOS
18:00 TANIA CHRISTOFORATOU
19:00 MARIOS KARAVASSILIS
20:00 PASSAGER BY NADIA CHALIMOU
21:00 RATT by RITA ATTALA


Δευτέρα 11/04
18:00 NIKI STYLIANOU
19:00 DESMIRA by Despina Miraraki
20:00 JUICY COUTURE
21:30 VALTADOROS


Τρίτη 12/04
17:30 NEW DESIGNERS (Mia Papa, Vasilatou, Keran Gill, Pavlos Kirkos, Mineko Studio,
Nassia Nari, Ιππολύτη Κακαβά)
19:30 AKTO
20:30 NDA AWARDS/ΒΡΑΒΕΙΑ
21:30 ILAEIRA COLLECTION

Τετάρτη 13/04
16:00 IOANNA KOURBELA
21:00 RAMI KADI Maison de Couture

Προπώληση εισιτηρίων viva.gr.

www.axdw.gr / facebook.com/axdweek / instagram.com/axdweek

Είστε έτοιμες να γιορτάσετε τη μόδα;

Keywords
Τυχαία Θέματα