Beauty Tips: Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστούμε τα πινέλα του μακιγιάζ;

08:24 22/2/2024 - Πηγή: InStyle

Στον κόσμο του μακιγιάζ και όχι μόνο, η καθαριότητα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Μάλιστα, μπορεί να πει κανείς πως είναι η μισή αρχοντιά. Αυτό ισχύει διπλά για τα πινέλα μακιγιάζ, τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα μας. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να τα διατηρούμε καθαρά και να τα αντικαθιστούμε τακτικά, αφού δεν φτιάχτηκαν για να τα έχουμε για μια ζωή.

Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστούμε τα πινέλα μας;

Ο κανόνας λέει να αντικαθιστούμε τα πινέλα του μακιγιάζ κάθε δύο χρόνια. Αν παρατηρήσετε όμως ότι αυτά έχουν φθαρεί ή έχουν παραμείνει λίπη πάνω τους λόγω

αφθονίας προϊόντων που δεν έχουν αφαιρεθεί με το πλύσιμο, τότε είναι καιρός να τα αντικαταστήσετε αμέσως.

Γιατί είναι απαραίτητο να πλένουμε τα πινέλα μας;

Το πλύσιμο των πινέλων μακιγιάζ είναι μια άλλη υπόθεση, εξίσου ουσιώδης για την υγεία της επιδερμίδας μας. Η μη τακτική καθαριότητα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις, όπως η εμφάνιση ακμής, φλεγμονών στους πόρους, αλλά και μολύνσεων από βακτήρια ή μύκητες. Αυτές οι συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν κοκκινίλες, φλεγμονές και κνησμό, μερικές φορές απαιτώντας ακόμη και ιατρική παρέμβαση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mari Maria Makeup (@marimariamakeup)

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα πινέλα μας;

Ιδανικά, θα έπρεπε να πλένουμε τα πινέλα μας μια φορά την εβδομάδα, ακόμα και αν τα έχουμε χρησιμοποιήσει ελάχιστα. Πιο συγκεκριμένα, η συνιστώμενη συχνότητα πλυσίματος είναι κάθε 7-10 ημέρες. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης και τον τύπο προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Γενικώς, συνιστάται να καθαρίζουμε τα πινέλα μας τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες, ενώ αν έχουμε ευαίσθητο ή λιπαρό δέρμα, θα πρέπει να τα καθαρίζουμε μια φορά την εβδομάδα ή ακόμη και μετά από κάθε χρήση.

Μπορεί να μην είναι η πιο αγαπημένη μας συνήθεια, αλλά είναι θέμα υγιεινής και οφείλουμε να το προσέξουμε!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANISA Beauty (@anisabeauty)

Keywords
Τυχαία Θέματα