Jerry Lee Lewis: O γάμος του με τη 13χρονη Myra Williams κατέστρεψε την καριέρα του – “Όλα πήγανε γρήγορα κατά διαόλου”

15:30 5/1/2024 - Πηγή: InStyle

H πρώην σύζυγος του θρυλικού Jerry Lee Lewis, Myra Williams, που τον παντρεύτηκε στα 13 της χρόνια, μιλά για τον αμφιλεγόμενο γάμο τους. Όπως τονίζει κατέστρεψε την καριέρα του στο rock’n’roll ενώ όλα πήγανε “γρήγορα κατά διαόλου”.

“Πού είναι αυτό το κάθαρμα;” φώναζε ο εξαγριωμένος πατέρας της Myra Williams, ενώ εισέβαλε στη Sun Records κρατώντας ένα πιστόλι και αναζητώντας τον Jerry Lee Lewis.

Μόλις

είχε ανακαλύψει ότι ο 22χρονος ανερχόμενος rockstar είχε περάσει κρυφά τη 13χρονη κόρη του από τα σύνορα της πολιτείας για να την παντρευτεί σε μυστική τελετή.

Ο παραγωγός του Lewis, Sam Phillips, είχε βάλει έξυπνα τον τραγουδιστή σε ένα αεροπλάνο και του είχε πει να φύγει από την πόλη. Προηγήθηκε το πανικόβλητο τηλεφώνημα της μητέρας της Williams. Η έφηβη είχε αφήσει την άδεια γάμου στο κομοδίνο της, όπου τη βρήκε η υπηρέτρια και την παρέδωσε στον πατέρα της, JW Brown.

«Φυσικά, έριξε μια ματιά και ο μπαμπάς μου πήγε και πήρε το όπλο του. Είπε: Θα σκοτώσω αυτό το κάθαρμα» θυμήθηκε η Williams, 79 ετών σήμερα, για ένα επεισόδιο του “Who the (#$%@) Did I Marry?” που προβάλλεται τώρα στο Max.

Ο Lewis πήρε την κοπέλα, την πρώτη του ξαδέλφη, και στη συνέχεια τηλεφώνησε στη Myra Gale Brown, τρεις ημέρες νωρίτερα, λέγοντάς της ότι θα πήγαιναν σινεμά. Αλλά αντί γι’ αυτό κλέφτηκαν.

«Νομίζω ότι ήμουν σε κώμα. Είχα το κόκκινο φόρεμα που φορούσα στο σχολείο εκείνη την ημέρα και μπήκαμε σε αυτό το μικρό παρεκκλήσι» είπε η Williams στην εκπομπή.

«Δεν θυμάμαι να παντρεύομαι, αλλά ξέρω ότι συνέβη. Και τότε, αυτές οι δύο μικρές ηλικιωμένες κυρίες άρχισαν να μας πετάνε ρύζι. Και είμαι ακόμη σαν ελάφι που πιάστηκε στα φώτα… Πιθανότατα λείψαμε για λιγότερο από μία ώρα».

Ο Lewis ήρθε να ζήσει με τον ξάδερφό του JW στο Μέμφις ως ένας 21χρονος μουσικός που πάλευε και γρήγορα ερωτεύτηκε τη μικρή του κόρη. Ο Williams δεν τον συμπαθούσε και πολύ στην αρχή – ήταν “περίεργο παρουσιαστικό” και το χαρακτηριστικό του κούρεμα έκανε τα αυτιά του να εξέχουν αμήχανα. Αυτό συνέβη μέχρι που τον άκουσε να παίζει πιάνο και κατάλαβε ότι ήταν ξεχωριστός.

Ο JW, μπασίστας στο συγκρότημα του Lewis, έπεισε τον Phillips να δώσει μια ευκαιρία στον ταλαντούχο τραγουδιστή, και καθώς το αστέρι του ανέβαινε, το ίδιο συνέβαινε και με την αγάπη του για τον Williams.

Ο γάμος στα κρυφά

Jerry Lee Lewis & Myra Gale Brown pic.twitter.com/1EsTu7QUEj

— Anthony Fitzpatrick (@KwizkingAnthony) February 15, 2018

Την έπαιρνε τακτικά από το σχολείο και την πήγαινε για παγωτό, κλέβοντας φιλιά όταν μπορούσε, τα οποία της προκαλούσαν σύγχυση. Τον Δεκέμβριο του 1957, ο Lewis αποφάσισε ότι θα παντρευόταν τη Williams και έβαλε έναν φίλο του να υποδυθεί εκείνη σε ένα δικαστήριο και να υπογράψει την αίτηση γάμου.

«Τον κοίταξα και του είπα, Jerry, είσαι τρελός; Ο μπαμπάς μου θα σε σκοτώσει. Και εκείνος είπε: Ω, όχι, δεν θα το κάνει. Ο μπαμπάς σου με συμπαθεί και η μαμά σου με συμπαθεί. Του έλεγα συνέχεια: Θα σε σκοτώσουν» θυμάται.

Αντ’ αυτού, ο Lewis οδήγησε κατευθείαν στο Spencer’s Wedding Chapel στο Hernando του Μισισίπι, όπου η νόμιμη ηλικία γάμου για τα κορίτσια ήταν τότε μόλις 12 ετών.

«Ο Jerry και η Myra παντρεύτηκαν και ο Jay έχει ένα πιστόλι στην τσέπη του και ψάχνει τον Jerry, οπότε καλύτερα να τον διώξεις από την πόλη» του είπε.

Αποτυγχάνοντας να βρει τον Lewis στο στούντιο ηχογραφήσεων, ο JW ξέσπασε την οργή του στον Phillips, ο οποίος τον έπεισε ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Το ζευγάρι μάζεψε τις βαλίτσες του και αγόρασε το πρώτο σπίτι που βρήκε προς πώληση – και η Williams έπρεπε να μεγαλώσει γρήγορα.

rock-a-billy-boy: Jerry Lee Lewis & Myra https://t.co/CGSJV02bsf pic.twitter.com/yGoHMZcwTz

— CulturaR&R (@culturarnr) January 20, 2021

«Έπρεπε να γίνω ο ενήλικας. Ο Jerry έκανε δύο πράγματα – έπαιζε μουσική και με αγαπούσε» είπε.

Τότε ήταν παράνομο για τις παντρεμένες γυναίκες να πηγαίνουν σχολείο στο Τενεσί, οπότε έμαθε να μαγειρεύει και να καθαρίζει το σπίτι. Ο Lewis επέστρεφε στο σπίτι τη νύχτα με τεράστιες σακούλες με μετρητά και εκεινη τα κατέθετε στην τράπεζα. Μια φορά την πήγε σπίτι της ένας ταμίας που παρατήρησε ότι την ακολουθούσε ένας ύποπτος αστυνομικός.

Η ντροπιαστική περιοδεία στο Λονδίνο

Η ζωή συνεχίστηκε έτσι για πέντε μήνες, μέχρι που ο Lewis ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια τεράστια ευρωπαϊκή περιοδεία με αφετηρία το Λονδίνο. Ο Elvis Presley είχε μόλις επιστρατευτεί και ο Lewis ήταν έτοιμος να πάρει το στέμμα του ως βασιλιάς του rock’n’roll με μια επιτυχημένη περιοδεία. Αντ’ αυτού ήταν η καταστροφή του.

«Πριν από το ταξίδι, όλοι έλεγαν στον Jerry να μην με πάρει στην Αγγλία, γιατί αν έχεις αποσκευές οι Άγγλοι θα τις κοιτάξουν και θα τις εκθέσουν» δήλωσε στην Daily Mail μετά τον θάνατο του Lewis τον Οκτώβριο του 2022.

«Και εκείνος έλεγε συνέχεια: ‘Ή η Myra θα πάει, ή εγώ δεν θα πάω».

Ο Lewis πέτυχε τον σκοπό του και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο μαζί με τον αδελφό και τη μητέρα της. Προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Heathrow τον Μάιο του 1958. Ο δημοσιογράφος της Daily Mail Paul Tanfield την εντόπισε καθώς έφτανε με τον Lewis και τη ρώτησε ποια ήταν.

Married today in 1957: Jerry Lee Lewis and his 13-year-old cousin Myra. Jerry forgot to divorce his second wife beforehand, blackball ensued pic.twitter.com/7vaLI2cm3A

Rock of Seederman (@Seedy_Rock) December 12, 2016

«Του είπα ότι ήμουν ένα τίποτα. Αλλά συνέχισε και τελικά ενέδωσα και είπα: Είμαι η γυναίκα του Jerry. Και υποθέτω ότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα υπόλοιπα είναι ιστορία» είπε. «Το μεγάλο λάθος σε όλα αυτά ήταν ότι κανείς δεν μου μίλησε. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να μου πουν: Αν κάποιος ρωτήσει ποια είσαι, πες ότι ο μπαμπάς σου παίζει μπάσο με τον Jerry’. Γιατί αυτή ήταν η απολυτη αλήθεια».

«Θα μπορούσα να κατέβω από το αεροπλάνο κρατώντας το χέρι του μπαμπά μου και δεν θα με ρωτούσαν τίποτα. Όταν ο δημοσιογράφος με ρώτησε πόσο χρονών ήμουν, είπα ότι ήμουν 15. Νόμιζα ότι ήμουν έξυπνη, αν και φυσικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα 15 δεν είναι ακόμη αρκετά μεγάλα για να γίνεις σύζυγος».

Ο Tanfield σύντομα κατάλαβε ότι όχι μόνο ήταν στην πραγματικότητα 13, αλλά ήταν και ξαδέρφη του – και ο Lewis ήταν ακόμη παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, Jane Mitcham. Ακολούθησε μια πύρινη λαίλαπα. Οι αηδιασμένοι θαυμαστές μποϊκοτάριζαν τις εμφανίσεις του με τον Lewis να εμφανίζεται σε μισοάδειους χώρους με συνεχείς αποδοκιμασίες.

Τόσοι πολλοί θαυμαστές και παπαράτσι τους ακολουθούσαν, σκαρφαλώνοντας ακόμη και σε κτίρια για να κοιτάξουν από τα παράθυρά τους, που η αστυνομία προειδοποίησε ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Η περιοδεία ακυρώθηκε έπειτα από μόλις τρεις συναυλίες και ο Lewis επέστρεψε ντροπιασμένος στις ΗΠΑ – χωρίς να βρει ούτε εκεί παρηγοριά.

«Δεν ήταν πολύ καλύτερα, διότι εξακολουθούσε να αποτελεί σκάνδαλο. Ένας 22χρονος άνδρας δεν παντρεύεται ένα 13χρονο κορίτσι, και επιπλέον το διαζύγιό του δεν ήταν οριστικό από μία από τις άλλες συζύγους του. Ήταν η απόλυτη καταιγίδα» δήλωσε η Williams στην Daily Mail.

“Εγώ ήμουν η ενήλικας στη σχέση”

Η δισκογραφική εταιρεία του Lewis τον εγκατέλειψε, οι διοργανωτές αποσύρθηκαν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί σταμάτησαν να παίζουν τους δίσκους του. Αυτό δεν έκανε μεγάλη διαφορά όταν τελικά χώρισε νόμιμα τη δεύτερη σύζυγό του και παντρεύτηκε ξανά την ακόμη 13χρονη Myra τον Ιούνιο του 1958.

Και έτσι, που δεν είχε ακόμη κλείσει τα 14, ανέλαβε τη δουλειά της συζύγου στο σπίτι στο οποίο είχαν μετακομίσει ένα μήνα μετά τον γάμο τους.

«Εγώ ήμουν πάντα η ενήλικη στο δωμάτιο, ο Jerry ήταν περισσότερο σαν παιδί, που διασκέδαζε, έπαιζε μουσική, μασούσε ακόμα τσιχλόφουσκες» είπε. «Εγώ ήμουν αυτή που έλεγε: Εντάξει, τι πρέπει να φροντίσουμε;».

Jerry Lee Lewis is dead at age 87. AP photo: Jerry Lee Lewis and his 13-year-old wife, Myra Lewis, in London on May 27, 1958. pic.twitter.com/r7QkEv8JXI

— Dr. Jeffrey Guterman (@JeffreyGuterman) October 28, 2022

Η Myra ήταν αυτή που αγόραζε είδη παντοπωλείου και έπιπλα, που έμαθε να μαγειρεύει και που, παρ’ όλο που απείχε τρία χρόνια από τη νόμιμη ηλικία για να οδηγήσει αυτοκίνητο, έμαθε να οδηγεί ούτως ή άλλως και στη συνέχεια ανέλαβε την αγορά του στόλου οχημάτων του Lewis.

«Αγόρασα αρκετά. Εννοώ ότι όποιο αυτοκίνητο ήθελε, πήγαινα και του το αγόραζα. Μου άρεσε να φτιάχνω ένα σπίτι, να αγοράζω τα έπιπλα, να μαθαίνω να μαγειρεύω. Ήταν πολύ ικανοποιητικό για μένα» είπε.

«Είναι λίγο τρελό να κοιτάζω πίσω. Όταν γράφεις τα νούμερα στο χαρτί, φαίνεται εξωφρενικό. Και ενώ φυσικά δεν ήμουν τόσο κοσμογυρισμένη όσο είμαι τώρα, δεν αισθανόμουν άσχημα. Ένιωθα σαν στο σπίτι μου».

Η Williams γέννησε τον γιο της Stevie όταν ήταν μόλις 14 ετών, για να πνιγεί σε ηλικία τριών ετών σε μια πισίνα της αυλής. Απόλυτα συντετριμμένη, σώθηκε μόνο όταν ήρθε η κόρη τους Phoebe το 1963. Αλλά σε μεγάλο βαθμό αφέθηκε να μεγαλώσει μόνη της το δεύτερο παιδί τους.

Ο Lewis πέρασε την επόμενη δεκαετία με την καριέρα του στο ναδίρ, μέχρι που πήρε μια δεύτερη ευκαιρία να γίνει διάσημος μέσω της πιο επιεικούς country μουσικής.

Η Williams είπε ότι τότε ήταν που “τα πράγματα πήγαν γρήγορα κατά διαόλου”, καθώς ο σύζυγός της άρχισε να πίνει πολύ και να παίρνει αμφεταμίνες, ενώ έκανε συνεχώς περιοδείες για να τα βγάλει πέρα, μετατρεπόμενος σε “Jekyll and Hyde”. «Μου τηλεφωνούσε τις πρώτες πρωινές ώρες, φωνάζοντας βρισιές στο τηλέφωνο, και δεν θυμόταν την επόμενη μέρα» είπε.

«Του έλεγα να σταματήσει να μου τηλεφωνεί στις 3 τα ξημερώματα και μου έλεγε: Ω, μωρό μου, μη μου δίνεις σημασία. Και τότε εκείνο το βράδυ το τηλέφωνο χτυπούσε ξανά και έλεγε: Ποιος στο διάολο νομίζεις ότι είσαι και μου λες να μη σου τηλεφωνώ;».

Στο βιβλίο Great Balls Of Fire, το οποίο ακολούθησε το 2016 με τα δεύτερα απομνημονεύματά της, The Spark That Survived, περιέγραψε λεπτομερώς ορισμένα από τα επεισόδια κακοποίησης. Μεταξύ αυτών ήταν και η φορά που τη χτύπησε, μια επίθεση που είδε η Phoebe, τότε επτά ετών.

Αλλά ήταν το γεγονός ότι ήταν γυναικάς, που έβαλε τελικά τέλος στον γάμο τους. Το 1970 έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που της έλεγε ότι ο Lewis έβλεπε άλλες κοπέλες. Η Williams μετακόμισε θυμωμένη όσο ο Lewis έλειπε και τον βρήκε στο κρεβάτι με μια άλλη γυναίκα όταν επέστρεψε για να πάρει τα υπόλοιπα πράγματά της.

Προσέλαβε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να τεκμηριώσει την απιστία του Lewis και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 1970 με την αιτιολογία της μοιχείας και της κακοποίησης, ισχυριζόμενη ότι «υπέστη κάθε είδους σωματική και ψυχική κακοποίηση που μπορεί να φανταστεί κανείς».

As the eulogies pour in, here’s a friendly reminder that Jerry Lee Lewis was an abusive pedophile who married Myra Gale Brown, his 13-year-old cousin. When Brown filed for divorce, she stated that she had been “subject to every type of physical and mental abuse imaginable.” pic.twitter.com/qICuFxg9FN

— Ellen Walker MA (RCA) (@EllenFWalker) October 28, 2022

Η Williams μετακόμισε στην Ατλάντα για μια νέα αρχή και ξαναπήγε στο σχολείο, για να γίνει τελικά κτηματομεσίτης. Το πρώην ζευγάρι κατάφερε να παραμείνει πολιτισμένο και η Phoebe έγινε μάνατζερ του πατέρα της.

Η Williams γνώρισε τον Richard Williams όταν έκανε αίτηση για δουλειά στο γραφείο του και παντρεύτηκαν το 1984 και ζουν στο Duluth της Τζορτζια. Οι εγκάρδιες σχέσεις έπαψαν, ωστόσο, το 2012, όταν ο Lewis παντρεύτηκε την Judith Brown, πρώην σύζυγο του αδελφού της Myra, Rusty. Αυτή θα γινόταν η έβδομη -και τελευταία- σύζυγός του. «Ήταν μια προδοσία. Η Judith ήταν παντρεμένη με τον αδελφό μου, ήταν μέλος της οικογένειας στο σπίτι μου, στο σπίτι της μαμάς και του μπαμπά μου» είπε η Williams.

Η Williams είπε ότι δεν πήγε στην κηδεία του Lewis εν μέρει επειδή δεν ήθελε να συναντηθεί με την Judith.

Keywords
jerry lee lewis, lee, γαμος, καριερα, jerry lee lewis, lee, elvis presley, daily mail, sun, phillips, max, ρυζι, κουρεμα, twitter, february, παγωτο, wedding, https, τραπεζες, elvis, mail, heathrow, paul, today, rock, ηπα, εταιρεία, photo, london, jeffrey, october, fire, νέα, κηδεία, λιτσα πατερα, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, εσπα 2021, ξανα, μιλα, october, αδεια, αιτηση, αστυνομια, αυτοκινητο, βρισιες, γυναικα, δουλεια, εβδομη, επιπλα, ηνωμενο βασιλειο, ηπα, λονδινο, μητερα, μουσικη, μωρο, ραδιοφωνικοι σταθμοι, ρωτησε, σινεμα, τηλεφωνο, φιλια, daily mail, mail, αγαπη, αγορα, αδεια γαμου, αεροπλανο, αεροδρομιο, απιστια, αυτια, βαλιτσες, βιβλιο, βραδυ, γεγονος, γινει, δευτερο, δευτερα, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ειπε, ελαφι, εν μερει, επρεπε, επτα, εταιρεία, ετων, ζωη, κηδεία, ιδιο, ηλικια, κτιρια, λαθος, λαιλαπα, μαμας, μαμα, ματια, μηνες, μικρο, ναδιρ, νυχτα, ντετεκτιβ, νομιζα, ξημερωματα, παντα, οχηματων, παιδι, πηγαινε, πισινα, πιανο, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σπιτι, σχολειο, τρια, φυσικα, φορα, χερι, ωρες, ασφαλεια, sun, δωματιο, wedding, ειδη, elvis, εξυπνα, elvis presley, εμφανισεις, επεισοδια, february, phillips, photo, fire, heathrow, https, jeffrey, κοπελα, κρυφα, κρεβατι, london, max, μια ματια, μια φορα, μωρο μου, paul, οργη, πωληση, rock, σκοτωσω, ταξιδι, today, τρελο, τραπεζα, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα