John Lennon: Η συγκλονιστική μαρτυρία οδηγού ταξί από τη στιγμή της δολοφονίας – «Νόμιζα ότι γυρίζουν ταινία»

20:31 8/12/2023 - Πηγή: InStyle

Μάρτυρας κατά λάθος της δολοφονίας του John Lennon έγινε ένας οδηγός ταξί, την 8η Δεκεμβρίου 1980.

Όταν ο αυτοκινητιστής Richard Peterson έφτασε στο κτίριο Dakota εκείνο το βράδυ του Δεκεμβρίου, σκέφτηκε ότι ίσως θα έβλεπε τον John Lennon. Άλλωστε, ήταν ο πιο διάσημος κάτοικος

αυτής της πολυκατοικίας της Νέας Υόρκης.

Αντ’ αυτού, έγινε κατά λάθος μάρτυρας μιας από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ιστορία της pop κουλτούρας: της δολοφονίας του Lennon.

Για πρώτη φορά μετά εκείνη την τραγική νύχτα πριν από 43 χρόνια, ο Peterson μιλά στο John Lennon: Murder Without a Trial, μια τριμερή ντοκιμαντέρ του Apple TV+, για το τι είδε. Μάλιστα, λέει πως υπέθεσε ότι γύριζαν μια ταινία όταν άκουσε για πρώτη φορά πυροβολισμούς.

Στη σειρά, ο Peterson εξηγεί ότι πήρε δύο επιβάτες εκείνο το βράδυ και τους οδήγησε στο Dakota, όπου θα πήγαιναν σε ένα πάρτι. Καθώς έφτασε με το ταξί του, σταμάτησε πίσω από μια λιμουζίνα και σύντομα είδε τη σύζυγο του Lennon, Yoko Ono, να βγαίνει και να κατευθύνεται προς το κτίριο.

«Ω! Ο John Lennon πρέπει να βγαίνει μετά» θυμάται ο Peterson να σκέφτεται. «Δεν τον είχα δει ποτέ από κοντά. Ήταν σαν να μπορούσα να πω ότι είδα τον John Lennon»,

Τότε, όμως, ο Peterson δεν είδε τον 40χρονο θρυλικό καλλιτέχνη, αλλά τον Mark David Chapman, τον οποίο θυμάται ως έναν “βαρύ, γεμάτο τύπο”.

«Τον κοιτάζω μέσα από το μπροστινό παράθυρο του ταξί μου. Τον κοιτάζω και πυροβολεί τον Lennon. Πέντε πυροβολισμοί. Αυτός ο τύπος μόλις πυροβόλησε τον John Lennon. Τον πυροβόλησε» αντιλαμβάνεται. “Νόμιζα ότι έκαναν ταινία. Αυτό σκέφτηκα. Ναί, νόμιζα ότι έκαναν ταινία. Αλλά δεν είδα ούτε φώτα, ούτε κάμερες, ούτε τίποτα άλλο, οπότε συνειδητοποίησα: ‘Έι, αυτό δεν είναι ταινία‘».

Ο Peterson θυμάται ότι ο δολοφόνος του Lennon παρέμεινε στη σκηνή μετά τον πυροβολισμό και ήταν εντελώς ατάραχος.

Ο οδηγός είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που μίλησαν στο νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο σκηνοθετούν οι Nick Holt και Rob Coldstream. Αφηγητής είναι ο Kiefer Sutherland. Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι David Glover, Mark Raphael και Coldstream, καθώς και παραγωγοί οι Simon Bunney και Louis Lee Ray.

Keywords
Τυχαία Θέματα