Kanye West: ‘Eχει ξανά μπλεξίματα με τον νόμο – Πρώην φύλακας ασφαλείας του τον μηνύει

21:59 28/4/2024 - Πηγή: InStyle

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλους τους λάθος λόγους βρίσκεται πάλι ο Kanye West. Ο ράπερ αυτή τη φορά αντιμετωπίζει βαρύτατους ισχυρισμούς από πρώην εργαζόμενό του. Συγκεκριμένα, από έναν πρώην φύλακα ασφαλείας του. Ο τελευταίος μίλησε για ρατσιστική συμπεριφορά του West σε βάτος μαύρων υπαλλήλων του. Όπως είπε, υπέβαλε τους μαύρους υπαλλήλους του σε «λιγότερο ευνοϊκή μεταχείριση».

Την αγωγή κατέθεσε ο Benjamin Deshon

Provo. Εργαζόταν ως security για τον 46χρονο ράπερ, τόσο στο ιδιωτικό σχολείο του, το Donda Academy, όσο και σε μια αποθήκη. Πρόκειται για τον χώρο όπου ο ράπερ αποθήκευε τα ρούχα που σχεδίαζε, με την επωνυμία Yeezy.

Ο Provo λοιπόν τον κατηγορεί ότι «συχνά φώναζε και έβριζε τους μαύρους υπαλλήλους». Ακόμη, ότι τον απέλυσε επειδή αρνήθηκε να κόψει τα ράστα μαλλιά του. Αυτή δεν είναι η μοναδική καταγγελία εναντίον του West. Από τις αρχές του μήνα αντιμετωπίζει ήδη καταγγελία από άλλον υπάλληλο για παρόμοιο λόγο. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι υπέστη «σοβαρές διακρίσεις» ενώ εργαζόταν γι’ αυτόν στη Donda Academy.

H καταγγελία του συνεργάτη του

Όσον αφορά την πιο πρόσφατη καταγγελία, ο Provo την κατέθεσε στις 26 Απριλίου στο Los Angeles. Εξηγεί ότι ξεκίνησε να εργάζεται για τον ράπερ το 2022. «Μου ανατέθηκαν πρόσθετα καθήκοντα εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Μου ζήτησαν να θέσω τον εαυτό μου και τους παπαράτσι σε κίνδυνο αρπάζοντας κάμερες».

Ακόμη, ο Provo υποστηρίζει πως παρατήρησε ρατσιστικές διακρίσεις. Ότι διέκρινε «μια έντονη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Kanye συμπεριφερόταν στους μαύρους υπαλλήλους. Σε σύγκριση πάντα με τους «μη μαύρους συναδέλφους τους».

Ισχυρίζεται επίσης ότι πληρωνόταν λιγότερο από τους λευκούς υπαλλήλους «χωρίς διακριτό λόγο». Επιπλέον, ότι ο West ήταν «πάντα απότομος και υποτιμητικός απέναντί του. Το ίδιο και στους μαύρους συναδέλφους του».

Μάλιστα, δεν δίστασε να παραπονεθεί για τη μισθολογική ανισότητα στον διευθυντή John Hicks. Τότε, ο Provo φέρεται να έλαβε την απάντηση: «Μην αναφέρετε τα χρήματα στον West. Δεν του αρέσει να μιλάει για χρήματα».

Σύμφωνα με την καταγγελία, τον Απρίλιο του 2023, ο West άρχισε να απαιτεί από τον ενάγοντα και άλλους να ξυρίζουν τα κεφάλια τους. Παρά το γεγονός ότι ο Provo είχε τα μαλλιά του ράστα «ως άσκηση της μουσουλμανικής του πίστης».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον security, «ο Kanye άρχισε να γίνεται όλο και πιο επιθετικός. Μας ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα να ξυρίσουμε τα κεφάλια μας. Ότι δεν αστειεύεται και σε άλλη περίπτωση θα μας απολύσει. Αρνήθηκε και ως αποτέλεσμα αυτού, η εργασία μου τερματίστηκε».

Η καταγγελία σημειώνει επίσης ότι ο Provo ζητά αποζημίωση για τις υποτιθέμενες διακρίσεις.


Keywords
Τυχαία Θέματα