Quiz Ημέρας: Πότε ιδρύθηκε ο οίκος μόδας Christian Dior στο Παρίσι

Κάθε ημέρα, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, στις 8.30 το πρωί θα έχουμε ένα κουίζ για να ‘παίζουμε’ και να ‘μαθαίνουμε’ παρέα.

Η ερώτησή μας αφορά τον οίκο Christian Dior.

Πότε ιδρύθηκε ο οίκος μόδας Christian Dior στο Παρίσι;

α) 1926

β) 1936

γ) 1946

δ) 1956

Ο οίκος Christian Dior

δεν είναι μόνο ένας σύγχρονος γίγαντας της μόδας, αλλά διαθέτει μια απίστευτα πλούσια ιστορία και διαχρονικά σχέδια. Από τις αρχές της ιστορίας του στο Παρίσι έως και την σταθερή επέκτασή του παγκοσμίως, ο οίκος Dior δεν σταμάτησε ποτέ να εκπλήσσει και να ενθουσιάζει με την καινοτόμο προσέγγισή του στη μόδα και στις μαγικές συλλογές αρωμάτων, μακιγιάζ και skicare.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

1946: Ο οίκος Christian Dior ιδρύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου. Στη λεωφόρο Montaigne στο Παρίσι, στον αριθμό 30

Ο οίκος ιδρύθηκε με την υποστήριξη του Marcel Boussac, μεγιστάνα βαμβακερών υφασμάτων. Ο Dior θεωρείται πως ξεκίνησε το 1947, καθώς τότε ο Dior παρουσίασε την πρώτη του συλλογή, στις 12 Φεβρουαρίου. Ο Dior παρουσίασε σε αυτή την πρώτη του συλλογή 90 διαφορετικές εμφανίσεις. Με τίτλους “Corolle” και “Huit”, τα σχέδια βαφτίστηκαν γρήγορα “New Look”, μια φράση που επινόησε η Carmel Snow, εκδότρια του αμερικανικού περιοδικού “Harper’s Bazaar”. Η συλλογή αποτελείτο από φούστες μέχρι τη γάμπα, «σφιγμένη» μέση και εντυπωσιακό μπούστο. Μία προσέγγιση πολύ διαφορετική απ’ αυτήν που επικρατούσε από τις αρχές του αιώνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Beauty Official (@diorbeauty)

Άλλες σημαντικές ημερομηνίες του οίκου

1948: Ίδρυσε πολυτελή οίκο έτοιμων ενδυμάτων στη γωνία της 5ης Λεωφόρου και της 57ης οδού στη Νέα Υόρκη, ο πρώτος του είδους για τη βιομηχανία υψηλής ραπτικής. Την ίδια χρονιά, εγκαινίασε το “Dior Parfums”, με το “Miss Dior” να είναι το πρώτο άρωμα που κυκλοφόρησε και το “Diorama” ακολούθησε τον επόμενο χρόνο.

1949: Ο σχεδιαστής, μαζί με τον συνέταιρο του, Jacques Rouët, παραχώρησε άδεια χρήσης του ονόματός του σε μια σειρά από πολυτελή αξεσουάρ. Γούνες, κάλτσες, γραβάτες και αρώματα κατασκευάζονταν σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, διαδίδοντας γρήγορα το brand name του οίκου του σε όλο τον κόσμο.

1966: Το πρώτο ανδρικό άρωμα, Christian Dior Eau Sauvage, είναι γεγονός.

1991: Παρουσίαση και κυκλοφορία του θρυλικού αρώματος Dune.

2005: Δύο νέες προσθήκες στην αρωματική συλλογή του οίκου, Miss Dior Chérie και Dior Homme.

Keywords
Τυχαία Θέματα