Skin Icing: Ποια τα οφέλη του στην επιδερμίδα και πώς θα το δοκιμάσουμε μόνες μας στο σπίτι;

11:31 4/11/2023 - Πηγή: InStyle

Στον κόσμο της ομορφιάς, η συνεχής εξέλιξη είναι κλειδί για την ανακάλυψη νέων μυστικών που θα αναδείξουν τη φυσική μας ομορφιά. Τελευταία, μια εξαιρετική μέθοδος που έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι το “skin icing” ή αλλιώς, οι παγοθεραπείες προσώπου. Και γιατί μας αρέσει τόσο; Γιατί τα οφέλη του είναι ορατά από την πρώτη κιόλας στιγμή, ενώ το μόνο που χρειάζεται… είναι απλά μερικά παγάκια!

Τι ακριβώς είναι το skin icing;

Η παγοθεραπεία προσώπου ή αλλιώς skin icing είναι η διαδικασία απαλής εφαρμογής πάγου ή ψυχρής

συμπίεσης στο πρόσωπο. Αυτή η τεχνική στοχεύει στη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, προάγοντας την κυκλοφορία, μειώνοντας το φούσκωμα και χαρίζοντας υγιή όψη. Με άλλα λόγια, αποτελεί μια απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική που μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας περιποίηση.

Πώς μπορούμε να κάνουμε skin icing στο σπίτι;

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία του skin icing, κάντε έναν απαλό καθαρισμό προσώπου για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους ή μακιγιάζ. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια ή ειδικά σχεδιασμένες «παγοσφαίρες». Είναι σημαντικό να τυλίξετε τον πάγο με ένα λεπτό πανί ή μια μεμβράνη. Η άμεση επαφή του με την επιδερμίδα πιθανότατα να προκαλέσει ερεθισμούς.

Μετά από έναν δοκιμαστικό έλεγχο σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας για πιθανές αντιδράσεις, μπορείτε να συνεχίσετε με μασάζ πάγου σε κυκλικές κινήσεις και στο υπόλοιπο πρόσωπο. Επιμείνετε σε διάφορες περιοχές όπως το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το σαγόνι. Κάντε, ωστόσο, μικρά διαλείμματα για να αποφύγετε την υπερβολική ψύξη. Τέλος, συνεχίστε με την καθημερινή σας περιποίηση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leu Beauty (@leubeautyusa)

Ποια είναι τα σημαντικά οφέλη του skin icing;Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος: Η παγοθεραπεία προσώπου ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας στην παροχή θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στη μείωση των σημαδιών κούρασης.Μείωση πρηξίματος: Επιπλέον, το skin icing ευνοεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας το πρήξιμο και τις κοκκινίλες. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση που έχετε ‘σακούλες’ κάτω από τα μάτια.Μείωση της φλεγμονής: Ο πάγος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας στην επιδερμίδα. Σύσφιξη των πόρων: Άλλο ένα συν της παγοθεραπείας είναι ότι μπορεί να συσφίξει (προσωρινά όμως) τους πόρους της επιδερμίδας, δημιουργώντας μια πιο ομοιόμορφη και λεία εμφάνιση.Βέλτιστη απορρόφηση προϊόντων: Επιπλέον, η εφαρμογή πάγου στην επιδερμίδα πριν από το skincare βοηθά στην καλύτερη διείσδυση των προϊόντων, άρα και στην αποτελεσματικότερη δράση τους. Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Haven Skinessence (@havenskinessence)

Τι πρέπει να περιμένουμε μετά την εφαρμογή του skin icing;

Το πρήξιμο και κάθε είδους ερεθισμοί έχουν εμφανώς υποχωρήσει. Η επιδερμίδα είναι πιο σφριγηλή και λεία λόγω της ελαχιστοποίησης των πόρων και γενικότερα, λάμπετε. Αξίζει να το δοκιμάσετε, χωρίς όμως υπερβολές!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandra Steinherr (@alexsteinherr)

Keywords
Τυχαία Θέματα