Yoko Ono: Music of the Mind – Αναδρομική έκθεση στην Tate

12:32 15/2/2024 - Πηγή: InStyle

Η Yoko Ono δεν έχει διστάσει ποτέ να έρθει σε κόντρα με το κατεστημένο, να εκφράσει άποψη, ή να κάνει μια δήλωση. Αυτό κάνει άλλωστε και μέσα από τα έργα Τέχνης της. Αυτήν τη φορά εγκαινιάστηκε μια αναδρομική έκθεση υπό τον τίτλο “Yoko Ono: Music of the Mind” στην Tate στο Λονδίνο. Η έκθεση καλύπτει επτά δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων στο Λονδίνο στο τέλος της δεκαετίας του ’60. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες

της σήμερα 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Η Tate επαναφέρει στο επίκεντρο την πιο αμφιλεγόμενη τέχνη της Ono, ενώ η έκθεση εμβαθύνει στο ισχυρό, συμμετοχικό έργο της καλλιτέχνιδας και ακτιβίστριας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Tate, η έκθεση Yoko Ono: Music of the Mind, που καλύπτει περισσότερες από επτά δεκαετίες, είναι η μεγαλύτερη έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο που γιορτάζει τις βασικές στιγμές της πρωτοποριακής, επιδραστικής και διεπιστημονικής καριέρας της Ono. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 έως σήμερα – συμπεριλαμβανομένων των χρόνων της στο Λονδίνο, όπου γνώρισε τον John Lennon.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tate (@tate)

Η έκθεση παρακολουθεί την εξέλιξη της πρακτικής της και εξερευνά μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα και ισχυρά έργα τέχνης και περφόρμανς της Ono. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το Cut Piece (1964), όπου οι άνθρωποι καλούνταν να κόψουν τα ρούχα της, μέχρι το απαγορευμένο Film No.4 (Bottoms) (1966-67), το οποίο δημιούργησε ως “αίτηση για την ειρήνη”. Οι επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν τόσο σε απλές πράξεις της φαντασίας όσο και σε ενεργές συναντήσεις με τα έργα της Ono, όπως τα δέντρα ευχών για το Λονδίνο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συνεισφέρουν προσωπικές ευχές για ειρήνη.

Οι θεατές θα ανακαλύψουν περισσότερα από 200 έργα, συμπεριλαμβανομένων έργων διδασκαλίας, παρτιτούρες, εγκαταστάσεις, ταινίες, μουσική και φωτογραφία. Η έκθεση αποκαλύπτει μια πρωτοποριακή προσέγγιση της γλώσσας, της τέχνης και της συμμετοχής που συνεχίζει να μιλάει στη σημερινή στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα