Αλέκος Αλεξανδράκης: Η σπάνια φωτογραφία του ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου σε ηλικία 26 ετών

16:02 18/6/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Οι συμπρωταγωνίστριες του ήταν ερωτευμένες μαζί του και είχε φανατικές θαυμάστριες, οι οποίες περίμεναν στις ουρές για να τον δουν από κοντά.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία ο 26χρονος

τότε Αλέκος Αλεξανδράκης ποζάρει με τις συναδέλφους του Ριρή Γρηγορέα και Ρέα Μιχαλοπούλου στην Επίδαυρο, σε διάλειμμα των προβών της παράστασης “Ιππόλυτος” του Ευριπίδη.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο 26χρονος Αλέκος Αλεξανδράκης με τις ηθοποιούς Ριρή Γρηγορέα (αριστερά) και Ρέα Μιχαλοπούλου στην Επίδαυρο, σε διάλειμμα των προβών της παράστασης “Ιππόλυτος” του Ευριπίδη που ανεβαίνει από το Εθνικό στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 11 Ιουλίου του 1954 σε σκηνοθεσία του μεγάλου Δημήτρη Ροντήρη με ένα καστ σημαντικών και εκλεκτών ηθοποιών. Με το συγκεκριμένο έργο εγκαινιάζεται το Φεστιβάλ Επιδαύρου το οποίο ζωντανεύει ξανά μετά την δημιουργία του για πρώτη φορά το 1938 χωρίς δυστυχώς συνέχεια στην πορεία.

Ο Δημήτρης Ροντήρης προτείνει στον ανερχόμενο τότε ηθοποιό τον ρόλο του Ιππόλυτου, τον οποίο και αποδέχεται μετά από πολλούς ενδοιασμούς, αναλογιζόμενος την τεράστια ευθύνη να εμφανισθεί με έναν ρόλο ζωής για κάθε ηθοποιό και ιδιαίτερα στον μοναδικό αυτό ιερό χώρο που προκαλεί κυριολεκτικά δέος. Μετά από ολοήμερες και εξαντλητικές πρόβες για έναν μήνα όπου ο σκηνοθέτης του διδάσκει με θρησκευτική ευλάβεια όλες τις τεχνικές και τους τρόπους έκφρασης για να απογειώσει τον ρόλο, καταφέρνει να προσφέρει μια μαγική ερμηνεία στους είκοσι χιλιάδες θεατές που κατακλύζουν τον χώρο, εκδηλώνοντας στην συνέχεια πρωτόγνωρες σκηνές λατρείας και θαυμασμού στο πρόσωπό του.

Όπως θα δηλώσει ο αξέχαστος ηθοποιός θα αγαπήσει ιδιαίτερα τον χώρο αυτό ο οποίος την συγκεκριμένη περίοδο είχε έντονα σημάδια εγκατάλειψης και μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές χρειάστηκε να βγάζουν ακόμη και τα αγριόχορτα που είχαν φυτρώσει στις κερκίδες για να ξεκινήσει την λειτουργία του και να αποκτήσει την αίγλη που πραγματικά του άξιζε. Οι γυναίκες ηθοποιοί της φωτογραφίας συμμετέχουν μαζί του ως μέλη του χορού μαζί με τον τότε φοιτητή του Εθνικού Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τις νεαρές Μαίρη Χρονοπούλου και Μάρω Κοντού τις οποίες επιλέγει ο Δημήτρης Ροντήρης από τις σχολές χορού όπου φοιτούσαν.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης υπήρξε μια σπουδαία θεατρική και κιν/φική φυσιογνωμία με σπάνια καλλιτεχνική παιδεία και υψηλή αίσθηση του καλού γούστου που κατάφερε να εναλλάσσεται με την ίδια ερμηνευτική επιτυχία τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Αλέκος Αλεξανδράκης: 94 χρόνια από τη γέννηση του ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου – Το βίντεο της Finos Film

Keywords
Τυχαία Θέματα