Η Lego λανσάρει το πρώτο της LGBTQ+ set και είναι έτοιμη να γιορτάσει την διαφορετικότητα

10:04 15/6/2021 - Πηγή: InStyle

Η γνωστή εταιρία παιχνιδιών Lego λανσάρει την πρώτη της συλλογή ως δείγμα στήριξης στην LGBTQ+ κοινότητα, δημιουργώντας ένα set που εμπνέεται από τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το πολύχρωμο σύμβολο της σημαίας του Pride.

Cara Delevingne x Puma: Το διάσημο μοντέλο λανσάρει την νέα Pride

collection για το 2021

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LEGO® Greece (@legogreece_official)


Το αποτέλεσμα είναι ένας καταρράκτης χρώματος, με έντεκα ολοκαίνουριες φιγούρες που προχωρούν με θάρρος προς ένα πιο αισιόδοξο και λαμπερό μέλλον. Τα χρώματα στις ρίγες του καταρράκτη επιλέχθηκαν, ώστε να αντανακλούν την πραγματική σημαία – ουράνιο τόξο του κινήματος, με το σιέλ, το λευκό και το ροζ να εκπροσωπούν την τρανς κοινότητα, και το μαύρο και το καφέ να υπενθυμίζουν και να αναδεικνύουν τις διαφορετικές φυλές και τα χρώματα του δέρματος μέσα στην ίδια την κοινότητα.

Lego.com

Η συλλογή έχει τον τίτλο “Everyone is Awesome” και κυκλοφόρησε ήδη από την 1η Ιουνίου, γιορτάζοντας τον μήνα του Pride.

Η Victoria Beckham ένωσε ξανά τις Spice Girls για να στηρίξουν την LGBTQ+ κοινότητα!


“Ήθελα να δημιουργήσω ένα μοντέλο που να συμβολίζει την ένταξη και να γιορτάζει τους πάντες, ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους και το ποιον αγαπούν. Όλοι είναι μοναδικοί και με λίγη περισσότερη αγάπη, αποδοχή και κατανόηση στον κόσμο, μπορούμε όλοι να νιώσουμε ελεύθεροι να είμαστε ο πραγματικός Awesome εαυτός μας! Αυτή η συλλογή δείχνει ότι νοιαζόμαστε και ότι πραγματικά πιστεύουμε πως ‘Everyone is Awesome'”, δήλωσε ο σχεδιαστής της σειράς Matthew Ashton και αντιπρόεδρος των σχεδιαστών της εταιρίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LEGO® Greece (@legogreece_official)


Στην πραγματικότητα όλα ξεκίνησαν, όταν ο Ashton δημιούργησε το set για το γραφείο του. “Άλλαξα γραφείο και ήθελα να κάνω τον χώρο πιο οικείο με κάτι που θα αντανακλά εμένα και την LGTBQIA+ κοινότητα, της οποίας είμαι περήφανα  μέλος”. Η συλλογή όμως τράβηξε αμέσως τα βλέμματα των υπόλοιπων συναδέλφων και είχε μεγάλη ζήτηση, κάτι που έκανε τον σχεδιαστή να σκεφτεί πως θα έπρεπε να την μοιραστούν με το κοινό.

“Μεγαλώνοντας ως ένα LGBTQIA+ παιδί, μου έλεγαν πάντα με τι πρέπει να παίζω, πως πρέπει να περπατάω, πως πρέπει να μιλάω, τι πρέπει να φοράω. Το μήνυμα που έπαιρνα πάντα γενικά ήταν πως κάτι κάνω λάθος”, δήλωσε. “Το να προσπαθείς να είσαι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είσαι, είναι εξουθενωτικό. Θα ευχόμουν σαν παιδί να είχα κοιτάξει τον κόσμο και να είχα πει πως υπάρχει μια θέση και για μένα. Εύχομαι να είχα δει μια φράση ενότητας, όπως το ‘Everyone is Awesome'”.

Lego.com

Αυτό, όμως, που είναι επίσης πολύ σημαντικό είναι, πως η ίδια η οικογένεια της Lego αγκαλιάζει κάθε μέλος της, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες να εκφράζεται κανείς ελεύθερα, να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και να ανθίζει δημιουργικά μέσω της στήριξης και του γενικότερου κλίματος αποδοχής και ασφάλειας, που είναι τόσο σημαντικό στις ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beverley Thomas (@bevvypix)


Ας μάθουμε, λοιπόν, στα παιδιά μας την αγάπη, την αποδοχή και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα μέσα από το πιο δημιουργικό εργαλείο που διαθέτουμε: το παιχνίδι. Μόνο έτσι θα χτίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, όπου η κάθε διαφορετική προσωπικότητα θα έχει την θέση που της αξίζει.

Πηγές: guardian.com, lego.com

Keywords
Τυχαία Θέματα