Ο personal trainer Χάρης Ιωαννίδης μας παροτρύνει να αγκαλιάσουμε τις ατέλειές μας

10:46 14/6/2021 - Πηγή: InStyle

Ο Χάρης Ιωαννίδης, είναι από τους personal trainers, που θεωρεί ότι η γυμναστική δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για καθαρή σκέψη, πέρα από ένα όμορφο σώμα. Υπέρμαχος του body positivity, με ένα δημοφιλή λογαριασμό στο instagram αλλά και την αναγνώριση από την TRX Αμερικής, δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με την άποψή του και να… κάνουμε και κανένα κοιλιακό.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη διαδικτυακή άσκηση; Έχει τα σωστά αποτελέσματα;

Είτε το θέλουμε είτε όχι, έχει αλλάξει η ζωή μας. Αλίμονο

αν δεν το βλέπουμε, δεν ξέρω πια αν μιλάμε για επιστροφή σε κανονικότητα και πότε θα γίνει αυτό. Επομένως ήταν ανάγκη να υπάρξει και να προκύψει μια μορφή άσκησης εξ αποστάσεως. Προσωπικά για μένα δεν ήταν κάτι καινούριο. Είχα ήδη από το 2016 διαδικτυακούς πελάτες από το εξωτερικό.

Σχετικά με τα θετικά της άσκησης αυτής θα πω, ότι δε χάνεις χρόνο στο πήγαινε έλα και μπορείς παράλληλα να επιβλέπεις ακόμα και μικρά παιδιά στο σπίτι ή να έχεις και… φαγητό στη φωτιά. Όσο για το αποτέλεσμα, αυτό έγκειται πάντα στην εφευρετικότητα, στην ευχέρεια και τη γνώση του κάθε γυμναστή. Και φυσικά στην προθυμία του ατόμου να γυμναστεί.

Δε θυμάμαι στα τόσα χρόνια να έχω κάνει ίδιο πρόγραμμα ποτέ σε ασκούμενούς μου. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι χρησιμοποιούμε για την άσκηση, σκουπόξυλο, μπουκαλάκια νερού, κορδόνι παπουτσιών, μαξιλάρι και γενικά πράγματα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Αν έχει αποτελέσματα; Σαφώς από την αδράνεια είναι πάντα καλύτερη η οποιαδήποτε δράση, οπότε αν υπάρχει συνέπεια και κέφι, ναι, θα έρθουν αποτελέσματα. Κάθε προσπάθεια άσκησης καλό είναι να συνοδεύεται από μια συντονισμένη προσπάθεια διατροφής, όχι δίαιτας, αλλά διατροφής.

Χρειάζεται να μαθαίνουμε να τρώμε σωστά. Νομίζω τώρα εκπαιδευόμαστε σιγά σιγά. Βέβαια δεν βοηθάει πολύ η γενικότερη οικονομική κατάσταση γιατί, ας μην ξεχνάμε το καλό φαγητό για τον οργανισμό, είναι συνήθως πιο ακριβό. Πολλές φορές οι άνθρωποι τρώμε για να χορτάσουμε και όχι για να απολαύσουμε ή να βοηθήσουμε το σώμα μας.

Ποια είναι τα στοιχεία ενός καλού trainer;

Τα στοιχεία του καλού trainer είναι να σε συναντούν μετά από δύο χρόνια απουσίας και να σου λένε δεν καταφέραμε να βρούμε άλλον σαν και σένα! Ας σοβαρευτώ όμως λίγο, θα πω πως τα στοιχεία του καλού trainer είναι η αφοσίωση και η δημιουργία έμπνευσης για τον κάθε ασκούμενο. Είναι σημαντικό να του δώσεις το κέφι σου, τη χαρά σου, την ενέργειά σου. Γι’ αυτό “διψάμε” και απ’ αυτό πάσχουμε σε όλους τους τομείς. Από συμμάχους. Άρα αν είμαι σύμμαχός σου θα το νιώσεις και θα τα καταφέρεις.

View this post on Instagram

A post shared by Charis – Greece (@charisyourpersonaltrainer)

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να χάσει γρήγορα κιλά προκειμένου να βγει fit στην παραλία;

Γρήγορα κιλά, παραλία, γλουτοί, κοιλιακοί, θέλει υπομονή… Η άσκηση είναι ο πιο σωστός και ο πιο δύσκολος τρόπος να χάσεις κιλά. Ποτέ δεν ανέλαβα κάποιον με ημερομηνίες βελτίωσης. Πάντα λέω, ξεκινάμε και βλέπουμε. Είμαι κατά των εξαντλητικών προγραμμάτων και διαιτών. Μην πιέζουμε τον εαυτό μας προς ένα αποτέλεσμα μεγαλεπίβολο. Δημιουργεί απογοητεύσεις. Η ζωή θέλει μικρές νίκες και εφικτούς στόχους.

Πόσο επιδρά η άσκηση στη ψυχολογία μας;

Η ψυχολογία και η άσκηση είναι συνυφασμένες. Το ένα βελτιώνει το άλλο. Θα τα λέγαμε συγκοινωνούντα δοχεία. Πιστεύω ότι η αγάπη για το όλον, ψυχή και σώμα, όπως άλλωστε και στην αρχαιότητα, έτσι και σήμερα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ας αγκαλιάσουμε τις ατέλειες μας και τα ελαττώματα του κορμιού μας, ίσως αυτά να μας χαρίζουν την ιδιαιτερότητα μας. Σαφώς και σε άτομα που ασκούνται συστηματικά η επιστήμη λέει ότι συνήθως έχουν καλύτερη ψυχολογία. Επομένως ισορροπία και προσπάθεια είναι τα δύο βασικά στοιχεία που συνθέτουν ένα ωραίο μέλλον για το σώμα και τον εαυτό.

View this post on Instagram

A post shared by Charis – Greece (@charisyourpersonaltrainer)

Ποια σημεία του σώματός τους επιθυμούν να γυμνάζουν συνήθως οι γυναίκες;

Οι πολυαγαπημένες γυναίκες, επιμένουν κυρίως σε γλουτούς, προσαγωγούς και τρικέφαλους. Είναι ίσως και τα πιο αδύνατα και ταυτόχρονα δυνατά σημεία των γυναικών. Αδύνατα για όσες δεν γυμνάζονται και το αντίθετο.

Μια άσκηση που θα μας πρότεινες για το καλοκαίρι;

Ως άσκηση θα σας έλεγα κάθε πρωί, να σταθείτε για ένα λεπτό άπραγες και αγουροξυπνημένες μπροστά στον καθρέφτη για να βρείτε σημεία που θα λατρέψετε στο ατημέλητο πρόσωπό σας. Αυτά ακριβώς θα λατρέψουμε κι εμείς. Είστε υπέροχες. Δώστε μας την αλήθεια σας και τον εαυτό σας κορίτσια!

Keywords
Τυχαία Θέματα