Κρυοθεραπεία: Τι είναι τελικά και πώς συμβάλλει στην αντιγήρανση του προσώπου

Η αναζήτησή μας για τη διατήρηση της λάμψη και της ζωντάνια της επιδερμίδας μας, οδηγεί σε ανεξερεύνητους κόσμους ομορφιάς.

Κλινικές, σπα, μασάζ και θεραπευτικά ινστιτούτα προσφέρουν τεχνικές και θεραπείες που υπόσχονται νεανική επιδερμίδα και αντιγήρανση. Μία από αυτές τις μοντέρνες θεραπείες που έχει τραβήξει την προσοχή είναι η κρυοθεραπεία. Τι είναι όμως η κρυοθεραπεία και πώς μπορεί να συμβάλλει στην αντιγήρανση της επιδερμίδας μας;

Τι είναι η κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία εκμεταλλεύεται τη δύναμη του ψύχους για να αντιμετωπίσει διάφορα

προβλήματα της επιδερμίδας και όχι μόνο. Αν και σε πολλούς είναι ακόμη άγνωστη, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών του χώρου. Και αποκτά ολοένα και περισσότερους φανς.

Ποια είναι τα οφέλη της κρυοθεραπείας στην επιδερμίδα

Αντιμετώπιση της ακμής: Η κρυοθεραπεία μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της ακμής, βοηθώντας στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας στο δέρμα.

Μείωση και πρόληψη των δυσχρωμιών: Επίσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

Αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης: Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η κρυοθεραπεία μπορεί να συμβάλει στην ανασύσταση του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων και γραμμών έκφρασης.

Βελτίωση της υφής του δέρματος: Επιπροσθέτως, η τεχνική αυτή βοηθά και στη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, δίνοντάς της μια πιο ομοιόμορφη και λεία όψη.

Σύσφιξη των πόρων του δέρματος: Η κρυοθεραπεία μπορεί να συμβάλει στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος, βοηθώντας στη μείωση της εμφάνισης διάφορων ατελειών και μαύρων στιγμάτων.

Καταπολέμηση δερματικών προβλημάτων: Το ψυχρό άζωτο έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει το δέρμα που πάσχει από προβλήματα όπως η ψωρίαση, η δερματίτιδα ή το έκζεμα.

Ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος: Χάρη σε αυτή, προάγεται η υγιής εμφάνισης της επιδερμίδας.

Άμεσα αποτελέσματα: Η κρυοθεραπεία μπορεί να προσφέρει άμεση φρεσκάδα και ανακούφιση στο δέρμα, χαρίζοντάς του λάμψη και ζωντάνια.

Αντικαταθλιπτική δράση: Κι όμως! Η επιδερμίδα μπορεί να πάθει και αυτή κατάθλιψη και η κρυοθεραπεία χτίζει ένα τοίχος προστασίας απέναντί της, βοηθώντας στη διατήρηση της νεανικής της όψης.

Πιθανά μειονεκτήματα: Όλα έχουν τα δικά τους ρίσκα

Παρόλο που η κρυοθεραπεία δείχνει να προσφέρει αξιοσημείωτα οφέλη, δεν είναι απλή, ούτε ‘αναίμακτη’. Κάποιοι άνθρωποι ίσως να έχουν μια ελαφριά αίσθηση ερεθισμού ή ακόμη και άλλες επιπλοκές. Είναι απαραίτητο να γίνει σωστή επιλογή του ειδικού. Και να ερωτηθεί και ο παθολόγος της οικογένειας καθώς υπάρχουν και πολλές αντενδείξεις. Αν ιατρικά μπορείτε να προχωρήσετε σε κρυοθεραπεία, να ξέρετε πως είναι απαραίτητη η τήρηση κατάλληλων προτύπων ασφαλείας για να μειωθεί ο κίνδυνος τυχόν άλλων επιπλοκών.

Μέσα από τη χρήση της κρυοθεραπείας, η επιδερμίδα μας μπορεί να αποκτήσει τη φρεσκάδα και τη λάμψη που της αξίζει. Μην ξεχνάτε πάντα να εμπιστεύεστε την επιστημονική συμβουλή εξειδικευμένων επαγγελματιών, προκειμένου να απολαμβάνετε τα οφέλη της ομορφιάς χωρίς ανησυχίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jasmina Vico (@jasminavicoskin)

Keywords
Τυχαία Θέματα