Στάθης Ψάλτης: Παίζει με τους συμμαθητές του στο σχολείο – Σπάνιο κλικ από το 1961

15:03 27/9/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς με αστείρευτο ταλέντο.

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Το ταξίδι της ζωής του ξεκίνησε στα 13 του, όταν έπιασε δουλειά στα καράβια, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Τρία χρόνια αργότερα έριξε κάβο στην υποκριτική. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. Το 1967, οπότε πήγε με τον φίλο του, επίσης ηθοποιό, Κώστα Αθανασόπουλο στη σχολή του Μιχαηλίδη ήταν μόλις 16 χρόνων και μέχρι να γίνει γνωστός

ηθοποιός έκανε πολλά επαγγέλματα, μεταξύ άλλων και αυτό του ναυτικού.

Υπήρξε είδωλο της δεκαετίας του ’80. Οι ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία («Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και “Κούλα με την κουλάρα σου!»).Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, μαζί με τη Καίτη Φίνου, με εμπορικές ταινίες όπως «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα Καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια».

Το 1973, στην τηλεοπτική σειρά «Οι έμποροι των εθνών», τραγούδησε το «Ήτανε μιά φορά» του Νίκου Ξυλούρη. Από τότε τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες του, αλλά και σε επιθεωρήσεις. Συμμετείχε επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως: “Καλημέρα ζωή”, “Τμήμα ηθών”, “Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα”, “Ο Συμβολαιογράφος”, “Η τύχη της Μαρούλας”, “Οι έμποροι των εθνών”, “Αν μ’ αγαπάς”.

Το 2009 έπαιξε μαζί με Θύμιο Καρακατσάνη στην παράσταση “Λυσιστράτη” ενώ το 2014 στον “Πλούτο” του Αριστοφάνη. 

Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου του 2017 σε ηλικία 66 ετών έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η επίσημη σελίδα του “Σπιτιού του Ηθοποιού” στο Instagram δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία ο Στάθης Ψάλτης παίζει με συμμαθητές του σε σχολική γιορτή στο Αιγάλεω το 1961. Όσοι δεν τον αναγνωρίσατε, είναι το αγοράκι με το σορτς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Το Σπίτι Του Ηθοποιού (@actorshouse_official)

Καίτη Φίνου: Έξι χρόνια χωρίς τον Στάθη Ψάλτη – Η ανάρτησή της

Keywords
Τυχαία Θέματα