Βόλτα στις γεύσεις: Tο γαστρονομικό μας σεργιάνι σε παλιά και νέα στέκια

19:04 14/5/2023 - Πηγή: InStyle

Στο νέο μας ραντεβού, προσκαλούμε τους λάτρεις των ωραίων γεύσεων σε ένα ευχάριστο γαστρονομικό σεργιάνι. Μαζί θα ανακαλύπτουμε και θα αποκαλύπτουμε παλαιά και νέα στέκια που σέβονται την υψηλή τέχνη του καλού εδέσματος, όπως και τον πελάτη που τα επιλέγει. Αν είστε έτοιμοι, ας ξεκινήσουμε…

Ηχηρή απόλαυση

Καθώς σιγά σιγά ανοίγει ο καιρός, όλοι ψάχνουμε στέκια σε δροσερό περιβάλλον εκτός κέντρου, με προσεγμένη ποιότητα, καλές τιμές και σωστή εξυπηρέτηση.

Ενα τέτοιο ατμοσφαιρικό all day καφέ μάς περιμένει στο Μαρούσι, διαθέτοντας εντυπωσιακή ποικιλία από κοκτέιλ, αρωματικό specialty καφέ ιδιωτικής ετικέτας και νόστιμα πιάτα για τους λάτρεις των λεπτών γεύσεων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karamuza (@karamuza)

Καφές, τσάι, φυσικοί χυμοί, αναψυκτικά, μπίρες, καλοφτιαγμένα γλυκά, κλαμπ σάντουιτς, τάκος, πίτσες και πεϊνιρλί μεταξύ άλλων, δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Εδώ η ώρα περνάει ευχάριστα πρωί και βράδυ και η συνοδευτική μουσική κινείται σε soul, funky, disco, jazz, alternative funk και r&b μονοπάτια προσδίδοντας πλουραλισμό, ενώ δεν είναι σπάνια τα events, τα live και τα parties που διοργανώνονται πάνω ακριβώς σε αυτά τα είδη μουσικής.

«Karamuza», Περικλέους 42, Μαρούσι, τηλ.: 213 0254835

Ταξίδι στον χρόνο

Εκφράζει τις παλιές γειτονιές του Πειραιά και τις παραδοσιακές όσο και ανόθευτες γεύσεις που αυτές κρύβουν επιμελώς μέσα στο διάβα του χρόνου. Με καθαρή και τίμια γεύση, το αυθεντικό αρμένικο κεμπάπ του «Σέρκου» κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα και το γεμίζει απόλαυση. Θα καθίσετε έξω στα τραπεζάκια με τα χάρτινα τραπεζομάντηλα και θα γευτείτε τα καλοψημένα καλούδια, ίσως στην πιο παλιά σχάρα που έχετε δει, εκεί όπου δουλεύει όλη η οικογένεια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Souvlakiaoserkos (@souvlakiaoserkos)

Πρωταγωνιστεί το ζουμερό κεμπάπ από αρνί και μοσχάρι, με τις αφράτες πίτες που το συνοδεύουν, την ντομάτα και το κρεμμυδάκι, πάντα σε πλούσιες ποσότητες. Εξαιρετικές και οι χρυσαφένιες χειροποίητες τηγανητές πατάτες, η αυθεντική χωριάτικη σαλάτα και φυσικά ο αρωματικός μοσχαρίσιος παστουρμάς με το παχύ τσεμένι, το σουτζούκι και το λαχματζούν, για όσους αρέσκονται σε «δυνατά» ανατολίτικα πιάτα.

«Σουβλάκια ο Σέρκος», Ιωνος Δραγούμη 39-41, Πειραιάς, τηλ.: 210 4928297

Γλυκό μεράκι

Καταξιωμένο ζαχαροπλαστείο παλαιάς κοπής, με μακρά πορεία στην τέχνη του, δικαιώνει για πάνω από 50 χρόνια τους λάτρεις των διαλεχτών γεύσεων με τις γλυκές δημιουργίες του, το μεράκι που παντρεύεται τέλεια με τη γνώση και τις αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί στο εργαστήρι του.

Μους σοκολάτας με κρέμα καραμέλα, παστάκια διάφορα και λαχταριστά σοκολατάκια, βουτήματα αφράτα, τούρτες όλων των ειδών, παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με μυρωδάτο αγνό βούτυρο γάλακτος και ένα όντως εξαιρετικό κανταΐφι, σας περιμένουν ολόφρεσκα κάθε πρωί στις αστραφτερές γυάλινες τζαμαρίες του καταστήματος και σας υπόσχονται στιγμές σπάνιων γαστρονομικών απολαύσεων. Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού -κλασικά- το μεγάλης νοστιμιάς παγωτό που συμπληρώνει ιδανικά την πλούσια παλέτα των γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν με την αγνότητα και την υψηλή ποιότητά τους.

«Παύλου», Μικράς Ασίας 62, Πλ. Αγίου Θωμά, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7701205

Συνταγή από παλιά

Πασίγνωστο παραδοσιακό λουκουματζίδικο στα δυτικά της Αθήνας, έχει το δικό του κοινό χρόνια τώρα και ξεχωρίζει για τους καλοψημένους, αφράτους και πεντανόστιμους λουκουμάδες που σερβίρονται με πολλούς τρόπους, για κάθε γούστο και κάθε στιγμή της ημέρας. Το μαγαζί είναι καθαρό και διαθέτει όμορφο ρετρό περιβάλλον καθώς και γρήγορο service, ενώ και τα υπόλοιπα καλούδια που προσφέρονται -κρέμες, ριζόγαλο, χυμοί, παγωτά- είναι πρώτης τάξεως και αρέσουν πολύ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mad about food (@passionate_for_food)

Σταθερή και κατά τη γνώμη μας κορυφαία επιλογή, οι κλασικοί λουκουμάδες -εκείνοι της γιαγιάς!- με μπόλικο μέλι και κανέλα, που φτιάχνονται επί τόπου ζεστοί-ζεστοί, είναι δε απολαυστικά τραγανοί στο στόμα και πληθωρικοί σε γεύση. Μικρές, αφράτες και ζυμαρένιες μπαλίτσες που αξίζουν τον κόπο να τις γνωρίσεις από κοντά, στο Αιγάλεω city.

«Λουκουμάδες Μπαλατσούρα», Γρηγορίου Κυδωνιών 1, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5982806

Χαράς ευαγγέλια

Καθώς η εποχή της παντοκρατορίας του παγωτού, το καλοκαίρι, πλησιάζει γοργά, δεν μπορούμε παρά να αποτίσουμε γευστικό φόρο τιμής σε ένα από τα καλύτερα και πιο θρυλικά καταστήματα του χώρου. Πρόκειται για το συμβολικό και ιστορικό μαγαζί που βρίσκεται στο τέρμα Πατησίων και που πάνω από μισό αιώνα, προκαλεί μεγάλη… χαρά στον ουρανίσκο μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΧΑΡΑ Ζαχαροπλαστείο (@xarapatisserie)

Ανάμεσα στις πάμπολλες γεύσεις παγωτών που υπάρχουν, δύο είναι οι διάσημες σπεσιαλιτέ που εδραίωσαν το μαγαζί αυτό στη συνείδηση των πολλών: Το αυθεντικό πολίτικο εκμέκ και το παγωτό Chicago, που απευθύνεται περισσότερο στους αληθινούς λάτρεις της σοκολάτας. Στις πολλές γλυκές επιλογές, βρίσκονται ακόμη τα λαχταριστά σουφλέ σοκολάτας, σκέτα ή με παγωτό, η καραμελόπιτα, το προφιτερόλ και πολλές άλλες πάστες, το θαυμάσιο γαλακτομπούρεκο και άλλα γλυκά ταψιού. Η κατάσταση εδώ χαρακτηρίζεται απλώς ως… cult!

«Χαρά», Πατησίων 339Γ, Αθήνα, τηλ.: 210 2287266

Asian Fusion Tastes

Για τους εραστές των ασιατικών γεύσεων και πιο πολύ αυτών της Ιαπωνίας και της Κίνας, πολύ καλά σασίμι και νιγκίρι αλλά και η γαστρονομική λιχουδιά και… τραγανή αξία που ονομάζεται πάπια Πεκίνου σάς περιμένουν σε έναν όμορφο χώρο στην πλατεία της Δροσιάς, βορείως του κλεινού άστεως.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cho Cho San (@chochosandrosia)

Το Teriyaki Salmon Soba, η σεβαστή ποικιλία από σούπες, το απολαυστικό κοτόπουλο Tikka Masala, το γλυκόξινο χοιρινό, οι γαρίδες Tempura σε γλικόξινη σάλτσα, οι γαρίδες με κάρι, ένα κλασικό ινδικό πιάτο, η πικάντικη εκδοχή του ινδονησιακού κοτόπουλου, το Mongolian Beef με μαριναρισμένα κομματάκια από μοσχάρι σε κρεμμύδι και μαύρη σόγια και άλλα πολλά πιάτα, υπόσχονται γευστικές εμπειρίες σε έναν απλό και αισθητικά ελκυστικό χώρο. Φυσικά, υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή της παράδοσης κατ’ οίκον.

«Cho Cho San», Πεύκων 17, Δροσιά, τηλ.: 210 6228484

Καλές δουλειές!

Μαζί με τη φετινή Άνοιξη, μόλις κατέφτασε στην ιδιαίτερη σκηνή του ποιοτικού κρασιού μια αξιόλογη προσπάθεια νέων ανθρώπων που έχει να κάνει με τα φανερά και κρυμμένα οινικά διαμάντια του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και με τα μεγάλα και σπάνια κρασιά του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα τα μυθικά Chateau του Μπορντό και άλλα εξαίρετα δείγματα προερχόμενα από τα διασημότερα αμπελοτόπια του πλανήτη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HalfGlass_winehouse (@halfglass.winehouse)

Ό,τι πραγματικά αξίζει και ξεχωρίζει για την ποιότητα και το μεράκι στην παραγωγή του αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα στον ουρανίσκο μας, η ομάδα τούτης της νέας κάβας βρίσκει τον τρόπο να το κατατάξει στη λίστα της και να το τοποθετήσει στα ράφια της -όσο δυσεύρετο και εάν είναι- ώστε να απευθυνθεί πληρέστερα, συνάμα δε ακραιφνώς ποιοτικά, στους γευστικούς κάλυκες όσων αγαπούν το καλό κρασί και γνωρίζουν πώς να το απολαμβάνουν. Μια επίσκεψη στη νέα κάβα απλώς θα σας πείσει.

«Half Glass–Winehouse», Ελαιών 41 & Αιολίας 1, Κηφισιά, τηλ.: 210 8074763

Keywords
Τυχαία Θέματα