Γεωργία: Αγριο ξύλο στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τους "ξένους πράκτορες" (Βίντεο)

Ένας άνδρας διαδηλώνει με μια γιγαντιαία σημαία της ΕΕ έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στην Τιφλίδα της Γεωργίας, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, για να διαμαρτυρηθεί κατά του "ρωσικού νόμου", καθώς είναι παρόμοιος με έναν νόμο που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να στιγματίσει τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και τους οργανισμούς που θεωρούνται αντίθετοι με το Κρεμλίνο. Το κυβερνών κόμμα στη χώρα της Γεωργίας έχει καταθέσει στο κοινοβούλιο σχέδιο νόμου που καλεί τα μέσα ενημέρωσης και τους μη εμπορικούς οργανισμούς να υποδεικνύονται ως υπό ξένη επιρροή εάν λαμβάνουν πάνω από το 20% του προϋπολογισμού τους από το εξωτερικό.

Σε ρινγκ μετατράπηκε τη Δευτέρα το κοινοβούλιο της Γεωργίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενός νομοσχεδίου σχετικά με τους ”ξένους πράκτορες”, το οποίο είχε προηγουμένως απορριφθεί πέρυσι μετά από μαζικές διαμαρτυρίες.

Τα βίαια επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν πολλά μέλη του κοινοβουλίου ξέσπασαν αφότου ο νομοθέτης της αντιπολίτευσης Aleko Elisashvili γρονθοκόπησε τον επικεφαλής της πλειοψηφίας Mamuka Mdinaradze, ο οποίος μιλούσε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων που μεταδιδόταν από την εθνική τηλεόραση.

In Tbilisi, Georgia, after hitting a pro-Russian Member of Parliament, Aleko Elisashvili explained that he had punched him “right in his Russian face,” and that he could “shove the pro-Russian law up his ass,” as “Georgians will not be slaves.”

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεωργία, Αγριο, Βουλή, Βίντεο,georgia, agrio, vouli, vinteo