Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε για «επώδυνα» αντίποινα στο Ιράν

Το υπουργικό συμβούλιο πολέμου του Ισραήλ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για να συζητήσει την απάντηση της χώρας στην επίθεση του Ιράν.

Το Κανάλι 12 αναφέρει ότι συζητήθηκαν διάφορες επιλογές, με καθεμία από αυτές να αποτελεί πάντως μια «επώδυνη» απάντηση αντιποίνων κατά του Ιράν, η οποία ωστόσο δεν θα είναι ικανή να πυροδοτήσει περιφερειακό πόλεμο.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στοχεύει επίσης η αντίδραση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη το βράδυ του

Σαββάτου να μην εμποδιστεί από τις ΗΠΑ, αναφέρει το ίδιο δίκτυο, σύμφωνα με τους Times Of Israel.

Ο Γκάλαντ είπε στο Όστιν ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει στην ιρανική επίθεση

 Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Οστιν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναφέρει το Axios.

Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Χέρτζι Χαλεβί επισκέφθηκε την πληγείσα από την επίθεση της Κυριακής βάση Νεβατίμ και είπε ότι η ιρανική επίθεση θα απαντηθεί. Σε δήλωσή του ο Χαλεβί ανέφερε ότι ευχαριστεί «όλους τους διεθνείς εταίρους μας που αντιστάθηκαν στην επιθετικότητα του Ιράν. Η επίθεση του Ιράν δημιούργησε νέες ευκαιρίες για συνεργασία στη Μέση Ανατολή». «Αξιολογούμε στενά την κατάσταση. Παραμένουμε στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητάς μας. Το Ιράν θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις ενέργειές του. Θα επιλέξουμε την αντίδρασή μας αναλόγως. Οι IDF παραμένουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή από το Ιράν και τους τρομοκράτες πληρεξουσίους του, καθώς συνεχίζουμε την αποστολή μας να υπερασπιστούμε το κράτος του Ισραήλ», προσέθεσε.

Watch IDF Chief of the General Staff LTG Herzi Halevi thank

Keywords
Τυχαία Θέματα