Τσικνοπέμπτη: Οι experts του ψησίματος στην Ελλάδα προτείνουν πώς να κάνουμε τα πιο άπαιχτα κρέατα στο σπίτι

Αν έπρεπε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε μερικές γενικές παραδοχές, σίγουρα η μία από αυτές θα ήταν πως ποτέ, κανείς και πουθενά δεν πέρασε καλά την Τσικνοπέμπτη έξω σε μαγαζί. Έχει άπειρη βαβούρα, άπειρο κόσμο, ατελείωτο “περίμενε” για τραπέζι, οι παραγγελίες αργούν, τα κρέατα ενδέχεται να φτάσουν κρύα και οι μπύρες ζεστές. Και επειδή πολλοί από εμάς περιμένουμε αυτή τη μέρα πώς και πώς κάθε χρόνο και δε θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να μας τη χαλάσει, επιλέγουμε να ψήσουμε σπίτι. Τρως όσο θέλεις, όποτε θέλεις

και όπως θέλεις. 

Τώρα λοιπόν, λίγες μέρες πριν από την Τσικνοπέμπτη που οι homemade ψήστες έχουν ακονίσει μαχαίρια, έχουν σταμπάρει τα κρέατα που θα φτιάξουν και είναι έτοιμοι να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, είναι η στιγμή να τσεκάρουν αν έχουν όλα όσα χρειάζονται για να απογειώσουν τα ψητά τους. Πέρα από μια ικανή ψησταριά, αν υπήρχε ένα εγχειρίδιο του καλού ψήστη στο σπίτι, σίγουρα από αυτό δε θα έλειπαν και μερικά μαντεμένια σκεύη.

Τα μαντέμια είναι τα σκεύη που έχουν συζητηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τα τελευταία χρόνια. Και ο λόγος είναι ότι παρόλο που είναι από τα πιο παλιά παραδοσιακά σκεύη, όποιο φαγητό και αν ακουμπήσει πάνω τους η γεύση του γίνεται αξεπέραστη και το ψήσιμο του όπως πρέπει. Έλληνες μερακλήδες μάγειρες τα προτείνουν και τα ξαναπροτείνουν και η αλήθεια είναι πως αν δοκιμάσεις έστω και μία φορά φαγητό που ψήθηκε σε μαντέμι θα καταλάβεις τους λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο πάντα “πεινασμένος” George The Hungry Guy, o μερακλής Greek Masterchef και ο εξαιρετικός και πιο παραδοσιακός Δημήτρης Παπαζυμούρης, που μας κάνουν να πεινάμε με κάθε βίντεό τους. 

@gmavropoulos

Ψήσιμο steak: Αντικολλητικό Vs Μαντέμι ! Με ποιο τηγάνι έχεις καλύτερο αποτέλεμα?

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσικνοπέμπτη, Ελλάδα,tsiknopebti, ellada