Κορονοϊός: Τους 6 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία – Αδειάζουν τα ράφια «σαν να έχουμε πόλεμο»

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία, μετά την ανακοίνωση και του έκτου νεκρού.

Ο έκτος ασθενής ήταν καρκινοπαθής, σε προχωρημένο στάδιο, ενώ λίγο νωρίτερα είχε καταλήξει στη Βόρεια Ιταλία και ο πέμπτος ασθενής που είχε μολυνθεί από το νέο κορονοϊό, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πρόκειται για έναν 88χρονο άνδρα από την περιοχή Καζέλε Λάντι, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν έπασχε από κάτι άλλο ή όχι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς σχετικά,

απάντησε ότι τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Οι άλλοι τέσσερις άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς είχαν και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία.

Σε καραντίνα

Στο μεταξύ, η ιταλική νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, κοντά στο Μπάρι, αποφάσισε να βάζει σε καραντίνα όσους πολίτες φθάνουν από τη Λομβαρδία και το Βένετο.

Επίσης ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα όρισε ως ειδικό σύμβουλο για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρομπέρτο Ριτσιάρντι.

Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ

Πανικός επικρατεί στη γειτονική χώρα μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις εικόνες από τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ στις πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Shelves stripped as #coronavirus panic sets in in #Milan #Italy #COVID19 #COVID19italia pic.twitter.com/CaIMaNzh9u

— Silver Report Uncut (@silver_report) February 23, 2020

Από τα ράφια έχουν εξαφανιστεί χαρτομάντιλα, γάντια, απορρυπαντικά, κονσέρβες και αποξηραμένα τρόφιμα, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση μια γυναίκας που ανέφερε ότι ο κόσμος ψωνίζει σαν «να είμαστε σε πόλεμο».

More empty shelves in Milan Italy #coronavirus pic.twitter.com/ZD9NBMikKr

Felix (@felixdennis123) February 23, 2020

Stunned by Europe’s biggest surge of the #coronavirus, Italy appears to be operating in near panic mode.

Grocery store shelves in Milan are empty. More @business: https://t.co/zkk4kNjYI7 #Covid_19 #COVID19italia pic.twitter.com/qjPPs9KTa5

— QuickTake by Bloomberg (@QuickTake) February 24, 2020


Κλειστά μνημεία

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο. Παράλληλα, από αύριο σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης.

Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

This is a supermarket in Milan. Sunday, February 23rd, 7:30pm. Hard to explain #coronavirus #CoronavirusOutbreak #coronavirusitalIa #coronaviruslombardia pic.twitter.com/JfgeXg4gl8

— LorenzoDeVidovich (@ldv_ldv) February 23, 2020

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Έλληνας πρόξενος στο Μιλάνο: Αναμένουμε πανικό

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων περιγράφει ο έλληνας πρόξενος, Νίκος Σάκκαρης, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

«Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: “κίτρινο” το Μιλάνο και “κόκκινη” μια περιοχή με 50.000 κατοίκους. Πεντακόσιοι καραμπινιέροι με αστυνομικούς δεν αφήνουν κανέναν ούτε να μπει ούτε να βγει από τα χωριά αυτά. εχθές (σ.σ Κυριακή) έτρεξε ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Πανικός όπως στις ταινίες, δεν υπάρχει ακόμα, σήμερα, όμως, που ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει μάλλον θα υπάρξει πανικός», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: Κορονοϊός: Τους 6 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία – Αδειάζουν τα ράφια «σαν να έχουμε πόλεμο» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα