«Ακούγαμε τα ουρλιαχτά της»: Σοκάρει ο μαρτυρικός θάνατος της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, ποιος ήταν ο «εγκέφαλος» της βίας

Η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου είχε βρεθεί νεκρή τον Οκτώβριο του 2021, με το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή να κάνει λόγο για ισχαιμικό επεισόδιο. Η νέα γυναίκα, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε χάρη στον αγώνα του πατέρα της μαρτύρησε στα χέρια της γυναίκας που την «φιλοξενούσε» στη Κυψέλη.

Το κατώφλι του ανακριτή πρόκειται να περάσουν σήμερα, Πέμπτη, η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακαγιώργου, οι οποίες κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονη τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Πρόκειται για μια

ανατροπή στην υπόθεση καθώς το πόρισμα του ιατροδικαστή έκανε αρχικά λόγο για ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ όπως αποκαλύφθηκε η άτυχη γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε μια κουβέρτα, βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Ο πατέρας της Φαίης ήταν ο μοναδικός που από την πρώτη στιγμή έλεγε πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί: «Ο Θεός με λυπήθηκε, βρέθηκαν οι δολοφόνοι του παιδιού μου», δήλωσε ο ίδιος που χρειάστηκε να βάλει ντετέκτιβ και να μαζέψει μαζί του επί 11 μήνες μαρτυρίες για να βρεί την άκρη του νήματος.

Η αστυνομία συνέλαβε εχθές Τετάρτη τη μητέρα, τη αδελφή αλλά και τη γυναίκα που τις φιλοξενούσε στο σπίτι της στην Κυψέλη, οι οποίες και κατηγορούνται για τον μαρτυρικό θάνατό της.

«Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να πω πολλά. Δεν είμαι σε κατάσταση που να μπορώ να μιλήσω. Έκαναν αγώνα μεγάλο για το παιδί μου. Ο Θεός με λυπήθηκε και η δικαίωση ήρθε», είπε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας. Πριν από λίγες ημέρες η κατηγορούμενη, πλέον, μητέρα της Φαίης, είχε μιλήσει στο Mega και εμφανιζόταν συγκλονισμένη ακόμα από τον θάνατο της κόρης της.

Μαρτύρησε στα χέρια τους: Ποια ήταν ο εγκέφαλος

Σύμφωνα με την αστυνομία αλλά και όσα είχε καταγγείλει ο πατέρας της, η 23χρονη ζούσε έναν συνεχόμενο Γολγοθά. Την ξυλοκοπούσαν, την εξέδιδαν και την ανάγκαζαν να την επαιτεί, ενώ έφθαναν στο σημείο να την σπρώχνουν πάνω σε κινούμενα αυτοκίνητα για να διεκδικούν αποζημιώσεις.

Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι όλα αυτά προέρχονταν από δικούς της ανθρώπους, τη μητέρα, την αδελφή αλλά και την σπιτονοικοκυρά της.

Η Φαίη είχε κάνει τρία παιδιά και ετοιμαζόταν να φέρει στη ζωή το τέταρτο, όταν βρήκε το μαρτυρικό θάνατο. Όταν ο πατέρας της είχε ζητήσει να του στείλουν φωτογραφίες, είχε αντικρύσει μία κοπέλα κακοποιημένη, χτυπημένη, με μώλωπες στα χέρια και ττα πόδια, απόλυτα ενδεικτικές της καθημερινής κόλασης που ζούσε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προέκυψε ότι η σπιτονοικοκυρά ήταν εκείνη που εξωθούσε σε πορνεία τη Φωτεινή. Παράλληλα, φέρεται να χτυπούσε αλύπητα και συνεχώς την 23χρονη, ενώ η μητέρα της και η αδελφή της έβλεπαν τα επεισόδια αυτά μένοντας αμέτοχες.

«Την έβλεπαν να υποφέρει και δεν έκαναν τίποτα», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, φέρεται να τη χτυπούσε ακόμη και στην κοιλιά, ενώ ήταν έγκυος.

Τα βασανιστήρια που περνούσε η άτυχη κοπέλα ήταν καθημερινά. «Την είχε σακατέψει, τη βάραγε με ό,τι έβρισκε, της χτυπούσε το κεφάλι στην μπανιέρα, την έδερνε μέχρι και την τελευταία ημέρα» αναφέρουν πηγές, επικαλούμενες μαρτυρίες.

Όπως προκύπτει, λίγες ημέρες πριν βρεθεί νεκρή, η άτυχη Φαίη είχε πάει σε νοσοκομείο με τραύματα. Τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες δηλαδή πριν βρεθεί νεκρή, είχε αποβάλει βίαια στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η κουβέρτα με την οποία βρέθηκε η σορός της τυλιγμένη, διαπιστώθηκε ότι προερχόταν από το σπίτι όπου διέμενε.

Στο μικροσκόπιο των αρχών και δεύτερη δολοφονία

Στο σπίτι της 57χρονης όπου ζούσαν η Φαίη, η αδελφή της και η μητέρα της, διέμενε και μία ακόμη γυναίκα 69 ετών η οποία πέθανε έξι μήνες νωρίτερα από την 23χρονη.

Με βάση τις κατευθύνσεις που είχε δώσει η ίδια η σπιτονοικοκυρά, αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα.

Η αστυνομία ωστόσο κατέληξε ότι είχε αντίστοιχη κακοποιητική συμπεριφορά.

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

«Συνελήφθησαν 3 γυναίκες δυνάμει σχετικών ενταλμάτων για υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023, πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.»

#ΦΑΙΗ_ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΥ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΒΙΑ #ΕΠΑΙΤΕΙΑ #ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ #ΜΗΤΕΡΑ #ΚΥΨΕΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακούγαμε, Σοκάρει, 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου,akougame, sokarei, 23chronis faiis bakogiorgou