Αποστάσεις Κασσελάκη από Μωραΐτη και Πολάκη για την επίθεση σε Δραγασάκη

Χαρακτηριστικά άγριας αντιπαράθεσης, ακόμη και κατά τις μέρες που η χώρα τελεί υπό το σοκ της καταστροφικής τραγωδίας στη Θεσσαλία, έχει πάρει η κούρσα για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τους διαδικτυακούς καυγάδες να συνεχίζονται κλιμακούμενοι.

Έτσι, λοιπόν, η τελευταία βδομάδα πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας (μετά και την μετάθεση λόγω των πλημυρών) ξεκινά στη σκιά της κόντρας μεταξύ του Γιάννη Δραγασάκη και

του Νίκου Μωραΐτη, στην οποία μπήκαν η Νεολαία του κόμματος, 99 στελέχη με σχετικό κείμενο (μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου), αλλά και ο Παύλος Πολάκης.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη εκπέμπεται διακριτικό σήμα αδειάσματος των Μωραΐτη και Πολάκη, επισημαίνοντας τον σεβασμό του στην ιστορική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στήριξη Δραγασάκη σε Αχτσιόγλου

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη το βράδυ με τις δηλώσεις στήριξης του Γιάννη Δραγασάκη στην Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica (Γιώργος Μελιγγώνης), τις οποίες ανάρτησε και σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μολονότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε εκφράσει την προτίμηση του στο πρόσωπο της πρώην υπουργού Εργασίας, οι υποστηρικτές Κασσελάκη ενοχλήθηκαν έντονα. Ο λόγος της ενόχλησης ήταν ότι, ενώ ο κύριος Δραγασάκης επιφύλασσε από έναν καλό λόγο για τους άλλους 3 υποψηφίους, για τον κύριο Κασσελάκη φάνηκε επικριτικός για την επιλογή του να διεκδικήσει την προεδρία, αν και βρίσκεται λίγο καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Ευκλείδη για το κόμμα. Και κρατώ την έμφαση του Νίκου στη διεύρυνση. Όπως & την προτροπή του Σ. Τζουμάκα για επιστροφή της πολιτικής. Θεωρώ όμως την πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου συνολικότερη για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ & της χώρας. (…) Τον Στέφανο Κασελάκη, τον γνωρίζω πολύ λίγο. Στην Αριστερά είχαμε μια κουλτούρα «γεια σας, πώς μπορώ να προσφέρω;». Οπότε με ξενίζει το «γεια σας, πώς μπορώ να γίνω πρόεδρος;». Είναι όμως καλοδεχούμενο ότι ένας νέος άνθρωπος επιλέγει να εκφράσει αυτή τη φιλοδοξία του στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η σκληρή επίθεση Μωραΐτη

Η αντίδραση και μάλιστα οξύτατη, ήρθε από τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, που ανήκει στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έγραψε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά, σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά, καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι, το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι. Νίκος Γκάτσος».

Καταδίκη Νεολαίας στελεχών και Καλογήρου

Η εν λόγω ανάρτηση ενόχλησε όχι μόνο όσους βρίσκονται στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και πολλά άλλα στελέχη, δεδομένης της ιδιαίτερα βαριάς ιστορίας του Γιάννη Δραγασάκη, αλλά και το ήθος που έχει επιδείξει διαχρονικά στην πολιτική. Κατά, λοιπόν, της επίθεσης Μωραΐτη σε Δραγασάκη αρθρογράφησαν στο «left.gr» ο νυν και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Βλαχάκης και Αλέξης Σωτηρίου, με άρθρο το οποίο είχε τίτλο: «Δεν θα αφήσουμε χώρο στην τοξικότητα».

Επιπλέον, ανάλογο κείμενο με 99 υπογραφές στελεχών, μεταξύ των οποίων ο Αλέξης Χαρίτσης, αλλά και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, δημοσιεύτηκε στην «Αυγή»: «Δεν αποτελεί όμως ανανέωση με κανέναν τρόπο ο ηλικιακός ρατσισμός και η χυδαιότητα που εκπέμπεται σε βάρος συντρόφων μας, όπως ο σ. Γιάννης Δραγασάκης, ούτε δικαιολογείται από οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία. Η κριτική, στο βαθμό που η πολιτική ανήκει στη δημόσια σφαίρα, είναι πάντοτε ελεύθερη, ακόμα και όταν είναι σκληρή ή άδικη. Η στοχοποίηση όμως στελεχών και μελών του κόμματος με ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις δεν έχει καμία θέση στο κόμμα μας».

Ανταπαντήσεις Μωραΐτη και Πολάκη

Σε όλα αυτά ανταπάντησε ο ίδιος ο Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος κατηγόρησε πρώην και νυν γραμματείς της Νεολαίας ότι έγραψαν το κείμενο με «εντολή Τζανακόπουλου» και επανέλαβε κατηγορίες για «τρωκτικά που ροκάνιζαν» την καρέκλα του Αλέξη Τσίπρα και που τον «έφαγαν». Επιπλέον, από τον καυγά δεν θα μπορούσε να λείψει ο έτερος φανατικός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης, ο οποίος έγραψε: «Όταν δεν έχεις δουλειά, μαζεύεις υπογραφές… Επιλεκτικά πάντα… Άντε καλό ξημέρωμα».

Σαφείς αποστάσεις Κασσελάκη

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει παρέμβει σε όλο αυτό την αντιπαράθεση δημόσια. Αντιθέτως, φαίνεται να κρατά σαφείς αποστάσεις από την οξύτητα των επιθέσεων των δύο στελεχών που τον στηρίζουν. Συγκεκριμένα, από το επιτελείο του κυρίου Κασσελάκη ανάφεραν στο «Dnews» πως ο ίδιος «σέβεται απεριόριστα όλα τα στελέχη, ιδίως αυτά που έχουν ιστορία» και έχει την «πρόθεση να συζητήσει και να μάθει από την εμπειρία τους και ευελπιστεί ότι και αυτά έχουν την πρόθεση να τον αγκαλιάσουν και να του μεταφέρουν την εμπειρία αυτή».

#ΣΥΡΙΖΑ #ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΜΩΡΑΙΤΗΣ #ΠΑΥΛΟΣ_ΠΟΛΑΚΗΣ #ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα