Επίθεση σε παιδιατρικό νοσοκομείο στη Γάζα: Διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Νετανιάχου

Συνεχίζονταιοι επιθέσεις στην Γάζα από τον ισραηλινό στρατό. Τουλάχιστον 10.812 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου ενώ στο Ισραήλ, ο αριθμός των νεκρών την ίδια περίοδο ανέρχεται σε περισσότερους από 1.400.

Ο διευθυντής του παιδιατρικού νοσοκομείου al-Nasr μίλησε μετά την αναστολή των υπηρεσιών του νοσοκομείου μετά τον βομβαρδισμό του από τις ισραηλινές δυνάμεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

{https://www.youtube.com/watch?v=njomFPQwd_0}

Η ανακοίνωση των Χούτι για την επίθεση στο Εϊλάτ

Ο εκπρόσωπος του στρατού των Χούτι στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς εναντίον του Ισραήλ και δήλωσε ότι «οι δυνάμεις μας εκτόξευσαν έναν αριθμό βαλλιστικών πυραύλων εναντίον διαφόρων και ευαίσθητων στόχων στο νότιο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων στόχων στο Εϊλάτ».

Ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία της χώρας

«Οι εγκαταστάσεις μας δέχθηκαν επίθεση δύο φορές σήμερα. Η πρώτη στόχευσε την πύλη, ενώ η δεύτερη ήταν ένα άμεσο χτύπημα στους θαλάμους του νοσοκομείου. Τα κτίρια υπέστησαν τεράστιες ζημιές.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας και οι θερμοκοιτίδες νεογέννητων είναι πλέον χωρίς παροχή οξυγόνου. Όλο το νοσοκομείο είναι χωρίς ρεύμα, εκτός από τη ΜΕΘ, όπου βρίσκομαι τώρα. Επί του παρόντος, παρακολουθώ οκτώ ασθενείς. Αν το ρεύμα κοπεί ανά πάσα στιγμή, θα πεθάνουν σίγουρα.

Πριν από λίγες ημέρες, λόγω των ανελέητων βομβαρδισμών, το ρεύμα έπεσε για λίγα λεπτά και χάσαμε έναν ασθενή σε αυτή τη ΜΕΘ.

«Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα άσχημη. Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ. Κανένα ασθενοφόρο ή οποιοδήποτε άλλο όχημα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Κάθε ασθενοφόρο που κατευθύνεται προς το νοσοκομείο γίνεται στόχος των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών.

Επί του παρόντος, υπάρχει ένα θύμα με σοβαρή αιμορραγία στη μονάδα επειγόντων περιστατικών. Δεν μπορούμε καν να τον στείλουμε σε άλλο νοσοκομείο.

Κάθε άτομο που εισέρχεται ή εξέρχεται από το νοσοκομείο αποτελεί στόχο. Και πάλι, αυτό είναι ένα μήνυμα SOS προς τον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο και όλους τους διεθνείς οργανισμούς να δράσουν γρήγορα όχι μόνο για να σώσουν τους ετοιμοθάνατους ασθενείς και τα θύματα που παραμένουν στη ΜΕΘ, αλλά και τις ιατρικές ομάδες που εργάζονται σε αυτό το νοσοκομείο».

ذعر في المستشفى الإندونيسي خلال قصف عنيف بمحيطه#فيديو #حرب_غزة pic.twitter.com/ndt37WryBq

— الجزيرة فلسطين (@AJA_Palestine) November 9, 2023

Ξανά στόχος η Εϊλάτ, «δείχνουν» τους Χούτι

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι χρησιμοποίησε τον αμυντικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς "Arrow" για να αναχαιτίσει τον πύραυλο, προσθέτοντας ότι δεν πέρασε σε ισραηλινό έδαφος.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την ενεργοποίηση συναγερμού στη νότια πόλη Εϊλάτ. Νωρίτερα σήμερα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε ένα κτίριο στην πόλη.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι πιστεύει ότι το drone είχε εκτοξευθεί από την Υεμένη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι Χούτι που εδρεύουν στην Υεμένη έχουν αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ από την αρχή του πολέμου. Δεν ισχυρίστηκαν αμέσως τις πιο πρόσφατες επιθέσεις.

Διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Νετανιάχου μετά την άρνηση για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Περίπου εκατό διαδηλωτές κοντά στο σπίτι του Νετανιάχου στο Ισραήλ.

«Επιστρέψτε τους απαχθέντες τώρα»

Περίπου εκατό άτομα διαμαρτύρονται κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας "να επιστρέψουν οι απαχθέντες τώρα".

Οι διαδηλωτές έστησαν αντ' αυτού ένα παρκοκρέβατο και τραγούδησαν νανουρίσματα "για τα απαχθέντα παιδιά".

Σημειώνεται επίσης πώς νωρίτερα από το γραφείο του Νετανιάχου ανακοινώθηκε ότι η τετράωρη καθημερινή ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, δεν ισχύει.

אירוע מדהים מול ביתו החדש של ביבי ברחוב כספי. עשרות מבוגרים ומשפחות של חטופים שרים שירי ערש מסרבים לתת לשוטרים לחסום אותם, מזיזים את המחסומים ומגיעים מול הבית. pic.twitter.com/YDCTg0DHQx

— نير حسون Nir Hasson ניר חסון (@nirhasson) November 9, 2023

#ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛ #ΧΑΜΑΣ #ΓΑΖΑ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση, Γάζα, Διαδηλωτές, Νετανιάχου,epithesi, gaza, diadilotes, netaniachou