Νέα Φιλαδέλφεια: Ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των άγριων επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο Μιχάλης Κατσούρης.

Ακόμη τρεις κατηγορούμενοι προστέθηκαν στη μακρά λίστα των 107 που συνελήφθησαν για τα πρωτοφανή επεισόδια οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους 105 εξ΄αυτών να οδηγούνται στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια που χειρίζεται την ογκωδέστατη δικογραφία, έχει ήδη συντάξει

κατηγορητήριο και έχει καλέσει σε απολογία τρία νέα πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες, για τα βίαια γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου, έξω από το “Opap Arena”.

Τα πρόσωπα αυτά, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για το θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη, μιας και με τα μέχρι τώρα ευρήματα, η κατηγορία αυτή δεν έχει προσωποποιηθεί.

Τις επόμενες ώρες, θα ληφθεί δείγμα dna και από τους τρεις νέους κατηγορούμενους, μήπως και το βιολογικό τους υλικό ταυτοποιηθεί με κάποια από τα συλλεγέντα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις έχουν λάβει προθεσμία, για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Αριστείδης με το “μπορντό” μπλουζάκι, ο ένας από τους τρεις

Το ένα από τα τρία πρόσωπα που καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, είναι ο Α.Δ., στενός φίλος του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη που στα βίντεο ντοκουμέντο από τις σκηνές των άγριων επεισοδίων, απεικονίζεται να τρέχει δίπλα ακριβώς από τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ. Είναι ο άνθρωπος με το “μπορντό” μπλουζάκι. Ο Α.Δ. το πρώτο διάστημα της ανακριτικής έρευνας κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Μάλιστα, επειδή κατέθεσε και μήνυση εναντίον αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του, δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Λίγους μήνες μετά ωστόσο, η ανακρίτρια, μελετώντας όλα τα στοιχεία που εισφέρθηκαν στη δικογραφία και αξιοποιώντας τις εκθέσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. (βιντεοληπτικό υλικό, έκθεση αυτοψίας, αποτυπώματα dna), ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για πράξεις που αφορούν στα επεισόδια και πλέον αναμένεται η απολογία του την ερχόμενη Τετάρτη.

Συνελήφθη στην Ευελπίδων για εκκρεμή ποινή

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, αλλά και από τους δικηγόρους του κατηγορούμενου, ο Α.Δ. ενώ βρισκόταν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή φυλάκισης 12 μηνών χωρίς αναστολή για υπόθεση οπαδικών επεισοδίων στο Βόλο, το 2017.

Αναλυτικά η δήλωση των δικηγόρων του Α.Δ.:

"Προς αποφυγή παρεξηγήσεων του κόσμου που αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη και την ανεύρεση του δράστη αυτής, ενημερώνουμε πως η σύλληψη σήμερα του εντολέως μας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δεν αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση. Εκκρεμούσε σε βάρος του μία απόφαση ενός έτους φυλάκισης για πλημμέλημα που εκδόθηκε τον Ιούλιο, για πράξη που τελέστηκε το έτος 2017. Ούτε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η είδηση ότι έχει ταυτοποιηθεί το DNA του, γεγονός που μας παραξενεύει ιδιαιτέρως από τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει
καν δείγμα κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες, όπως συμβαίνει σε όλους τους κατηγορούμενους.

Όσον αφορά στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Μιχάλη Κατσούρη, ο Α.Δ. έχει ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον αγνώστων δραστών για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του και παρίσταται ως υποστηρίζων την κατηγορία.

Προσφάτως ασκήθηκε εναντίον του δίωξη από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για αδικήματα που δε σχετίζονται επ’ ουδενί με την ανθρωποκτονία εναντίον του φίλου του και είχε κληθεί να απολογηθεί σήμερα, όντας ελεύθερος για αυτή την αιτία, ενώπιον της. Λόγω όμως της αποχής των δικηγόρων σήμερα και καθότι ελεύθερος για αυτή την υπόθεση, η απολογία του μετατέθηκε για την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Νέος γύρος απολογιών για τους 105

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει νέος γύρος απολογιών για τους 105 ήδη προφυλακισμένους κατηγορούμενους, που στην πλειοψηφία τους είναι Κροάτες χούλιγκαν. Βάσει του συγκεντρωθέντος υλικού από κάμερες ασφαλείας, έχουν ταυτοποιηθεί περισσότεροι από 40 κατηγορούμενοι και πλέον η ανακρίτρια είναι σε θέση να αξιολογήσει τους διακριτούς ρόλους των περισσοτέρων εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

#ΝΕΑ_ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ #ΜΙΧΑΛΗΣ_ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΟΠΑΔΟΙ #ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ #ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιλαδέλφεια, Ακόμη, Μιχάλη Κατσουρή,filadelfeia, akomi, michali katsouri