Γιάννης Οικονόμου για ακρίβεια: Πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε στοχευμένα μέτρα (βίντεο)

Απαντήσεις στα τρέχοντα ζητήματα και κυρίως για την κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει σε λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τον επισιτιστικό εφοδιασμό και την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε στοχευμένα μέτρα με έγνοια τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, στις 12:30, στην ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου, στη Γενική Γραμματεία

Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου, τόνισε ότι «εργαζόμαστε σκληρά και δεν πρόκειται να βρεθούμε πίσω από τις εξελίξεις» και συμπλήρωσε ότι «η πολιτική είναι εδώ για να δίνει λύσεις και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Διεκδικούμε, ταυτόχρονα, ευρωπαϊκές λύσεις σε ένα πρόβλημα που είναι παγκόσμιο. Παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις, αναλύουμε τα δεδομένα, συμμετέχουμε ενεργά στην εξεύρεση νέων λύσεων και δυνατοτήτων. Εργαζόμαστε σκληρά και δεν πρόκειται, σε καμιά φάση, να βρεθούμε πίσω από τις εξελίξεις ή να παραδοθούμε σε αυτές», ανέφερε.

Επίσης, με αφορμή το κύμα της ακρίβειας και ειδικά τις αυξήσεις στο κομμάτι της ενέργειας, ο Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι πετούν «ψευδείς αριθμούς» και είναι σαν να απευθύνονται σε «πολίτες μειωμένης αντίληψης».

Στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σοβαρό πρόβλημα επάρκειας αγαθών, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τη σημερινή σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου, στην οποία θα συμμετέχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και τα μέτρα κατά της ακρίβειας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι πολίτες θα δουν αποτελέσματα στις τσέπες τους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανέφερε ωστόσο ότι μετά τη σύσκεψη θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ανέφερε δε ότι κράτος αλλά και ΔΕΗ χρηματοδοτούν μέρος των αυξήσεων απευθείας στους καταναλωτές μέσω των εκπτώσεων που παρέχουν και «έχουν προσεγγίσει τα 3,5 δισ. και που τις βλέπει ο καθένας στους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνει στο σπίτι του». Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι είναι δεδομένη η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει -όπως είπε και ο πρωθυπουργός- στην φορολόγηση με 90% των υπερκερδών όταν αυτά προσδιοριστούν.

Ακόμη, χαρακτήρισε την ομιλία Ζελένσκι (την ερχόμενη εβδομάδα) στη Βουλή ως θεσμικής ενέργειας συμπαράσταση. Είναι μια ενέργεια «σταθμός» για τα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «μια ενέργεια με πολλαπλά μηνύματα, μια ενέργεια για την οποία ο ελληνισμός θα είναι περήφανος εσαεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για πληροφορίες περί στρατολόγησης ατόμων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι δεν γνωρίζει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί με αποστολή στρατευμάτων.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη. Πρόκειται για μία γαλλική πρωτοβουλία.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου είχε τουιτάρει την πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας http://myDimos.Live.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους με τις υπηρεσίες των Δήμων.

«Με σχέδιο επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους συναλλασσόμενους», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα https://t.co/gqiXErAQdY, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους με τις υπηρεσίες των Δήμων. #Με_σχέδιο επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους συναλλασσόμενους. @MakisVoridis @Pierrakakis

Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) March 28, 2022

Δείτε την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε live streaming:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάννης Οικονόμου, Live,giannis oikonomou, Live