Γυναικοκτονία στην Νίκαια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 50χρονο - Την παρασκευή η απολογία

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 10:30 ο καθ' ομολογίαν δράστης του στραγγαλισμού 54χρονης στη Νίκαια, ο οποίος σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί έλαβε από την εισαγγελία Πειραιά ο 50χρονος που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 54χρονη γυναίκα του, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο σπίτι τους, στη Νίκαια.

Εναντίον του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο καθ΄ ομολογίαν δράστης, πήρε χθες το βράδυ εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, λόγω επιληπτικής κρίσης που παρουσίασε, μετά τη σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο μετά τις 05:00 της Κυριακής, ο 50χρονος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και σε κατάσταση μέθης είπε: «Ελάτε στο σπίτι μου, γιατί σκότωσα την γυναίκα μου».

Οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στο ισόγειο της οδού Βοσπόρου εντόπισαν την άτυχη γυναίκα νεκρή με σημάδια στον λαιμό της. Ο θάνατός της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οφείλεται, σε στραγγαλισμό με ίχνη απόφραξης του στόματος και της μύτης της.

Η 54χρονη βρέθηκε νεκρή στο ισόγειο διαμέρισμα του σπιτιού της στη Νίκαια και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ιατροδικαστής κατα την αυτοψία διαπίστωσε πως το πιθανότερο σενάριο για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, είναι ο στραγγαλισμός.

Πέρα από τα σημάδια στο λαιμό, αναφέρθηκαν ακόμη απόφραξη της μύτης και χτύπημα στο αριστερό μάτι.

Συγκλονιστικές είναι, την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες γειτόνων, που περιγράφουν συχνά περιστατικά ενδοικογενειακής βίας, καθώς και κλήσεις της Αστυνομίας.

Είχε νοσηλευτεί στο Δαφνί

Ο άνδρας φέρεται να έκανε κατάχρηση αλκοόλ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε νοσηλευτεί τον περασμένο Μάιο στο Δαφνί.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί, παράλληλα, το 2017 και 2019 για ενδοικογενειακή βία με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο, η 54χρονη δήλωνε ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξή του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αστυνομικοί τον έπαιρναν ακόμα και για προστατευτική φύλαξη στο Τμήμα αφού τον έβρισκαν στο δρόμο σε κατάθεση μέθης χωρίς να μπορεί να δώσει στοιχεία ταυτοποίησης.

Για την ώρα, ο 50χρονος γυναικοκτόνος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς - μετά το άγριο έγκλημά του - υπέστη επιληπτική κρίση.

Αναζητείται η ανήλικη κόρη του ζευγαριού

Η 54χρονη και ο 50χρονος δράστης είχαν μια ανήλικη κόρη, που δεν ήταν παρούσα στο τραγικό περιστατικό καθώς την φιλοξενούσε η γιαγιά της στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έχει υπάρξει μάρτυρας σε πολλά άλλα επεισόδια βίας, ενώ τώρα αναζητείται από τις Αρχές προκειμένου να καταθέσει.

#ΝΙΚΑΙΑ #ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ #ΠΟΙΝΙΚΗ_ΔΙΩΞΗ #50ΧΡΟΝΟΣ #ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα