Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκινούν αύριο οι απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων - Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Ξεκινούν αύριο ενώπιον των ανακριτών οι απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων για τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Ο 29χρονος Μιχάλης έχασε όλο του το αίμα σε 10 λεπτά

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου θα ξεκινήσουν ενώπιον των τριών ανακριτών οι απολογίες των κατηγορουμένων με τη δικογραφία της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Η απολογητική διαδικασία,

μετά τις προθεσμίες που έλαβαν οι κατηγορούμενοι χθες βράδυ προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ορίστηκε να ξεκινήσει αύριο το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή. Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Με διατάξεις που εξέδωσε χθες η ανακρίτρια της υπόθεσης θα ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορούμενους προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Νέα στοιχεία ήρθαν στο «φως» για το θάνατο του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν έξω από την Opap Arena το βράδυ της Δευτέρας.

Βαρύτατες κατηγορίες για πράξεις που συνδέονται με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης απήγγειλε χθες Τετάρτη ο Εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η δίωξη που ασκήθηκε στους συνολικά 104 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη δίωξη περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, αδίκημα ωστόσο το οποίο προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα: εγκληματική οργάνωση (κακούργημα) ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα) έκρηξη (κακούργημα) κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα) και τα πλημμελήματα: διατάραξη κοινής ειρήνης επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή φθορά ξένης ιδιοκτησίας βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου ) παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία κατοχή φωτοβολίδων

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται με έμφαση τόσο στα κινητά των κατηγορουμένων που έχουν κατασχεθεί καθώς και στις εξετάσεις γενετικού υλικού και βίντεο που εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν και τον δράστη της άγριας δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της υπόθεσης ,μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, πιθανότατα μαχαίρι, που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί άλλα μαχαίρια που εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η αιτία θανάτου του 29χρονου Μιχάλη είναι το ένα και μοναδικό τραύμα που κατάφεραν οι χούλιγκαν στο χέρι, στον πήχη το οποίο φαίνεται να προκλήθηκε κατά την προσπάθειά του να αμυνθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προκύπτει άλλο τραύμα στη σορό, παρά τις αρχικές αναφορές για πολλαπλές μαχαιριές. Το ένα και μοναδικό μοιραίο χτύπημα πιθανόν να προκλήθηκε από μαχαίρι τύπου καραμπίτ.

Όπως εκτιμάται ο 29χρονος Μιχάλης ξεψύχησε μέσα σε λιγότερο από ακατάσχετη αιμορραγία. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την ιατροδικαστική, ο άτυχος 29χρονος έχασε όλο του το αίμα μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, καθώς το τραύμα έσχισε όλα τα αγγεία του.

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ για το φονικό χτύπημα στον 29χρονο, έχουν μπει 13 από τους συλληφθέντες. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για εννέα Κροάτες, τρεις Έλληνες και ένα άτομο από την Αλβανία στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς.

Η κηδεία και η επιθυμία της οικογένειας

Την Παρασκευή (11/8), η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον 29χρονο Μιχάλη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στην φονική επίθεση που εξαπέλυσαν χούλιγκαν κατά οπαδών της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, στο ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ελευσίνα.

Με μήνυμά της, η οικογένεια του δολοφονημένου Μιχάλη καλεί όσους θέλουν να τιμήσουν την μνήμη του αντί στεφάνων να κάνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ” στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», αναφέρεται στο μήνυμα.

#ΝΕΑ_ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ #ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ #ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ #ΑΕΚ #ΟΠΑΔΟΣ #ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ_ΕΚΘΕΣΗ #ΑΙΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα