Οι σκέψεις και οι προτιμήσεις του Τσίπρα - Το ταξίδι στις ΗΠΑ, οι διακοπές και η εκλογική κούρσα

Στο γνώριμο νησί της Αίγινας και φιλοξενούμενος για μία ακόμη φορά από τον Αλέκο Φλαμπουράρη πέρασε μερικές μέρες με την οικογένεια του ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεδομένου ότι οι διακοπές αυτές ήταν καθαρά οικογενειοκεντρικές, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε άλλες λεπτομέρειες για αυτή την επίσκεψη στο νησί του Αργοσαρωνικού. Ωστόσο, μετά την επιστροφή από την Αμερική και με αυτά τα σούρτα-φέρτα στην Αίγινα, έχει πλέον μαζευτεί περισσότερο ρεπορτάζ για αυτά που τον απασχολούν, αλλά και

τις απόψεις του το τελευταίο διάστημα.

Διάφορες σκέψεις για το βιβλίο

Καταρχάς, το βασικό μέλημα το κυρίου Τσίπρα είναι το ζήτημα της συγγραφής του βιβλίου του, για το οποίο φαίνεται ότι εκκρεμούν σημαντικές αποφάσεις. Βασικότερη από όλες το αν θα το γράψει ο ίδιος, αλλά και το πώς θα είναι στημένη η δομή της αφήγησης.

Συμπάθειες και αντιπάθειες για τους υποψηφίους

Έπειτα, έντονο λέγεται ότι είναι το ενδιαφέρον του για την κούρσα εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δημόσια έχει επιλέξει να παραμείνει απολύτως αμέτοχος και για αυτό δεν προβαίνει σε καμία απολύτως πολιτική δήλωση προκειμένου να μην παρερμηνευτεί ως υποστήριξη προς οποιοδήποτε πλευρά.

Παρόλα αυτά, φέρεται να έχει κάποιες συμπάθειες και αντιπάθειες σε σχέση με τα 5 πρόσωπα που είναι υποψήφιοι πρόεδροι και μάλιστα αυτές είναι ακριβώς οι αντίθετες από ότι επιχειρείται ψευδώς να σκιαγραφηθεί από ορισμένες πλευρές. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, το ρεπορτάζ είναι εξαιρετικά ανατρεπτικό σε σχέση πάρα πολλά από αυτά που γράφονται ή λέγονται, είτε από δημοσιογράφους είτε «στρατούς» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξάλλου, οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά στενή σχέση εμπιστοσύνης και διαρκείας μαζί του έχουν κινηθεί κόντρα στο ρεύμα όσων γράφονται για τις δήθεν προτιμήσεις του, ορισμένοι και με σχετική αρθρογραφία.

Άλλη δυνατότητα προσέγγισης στα μεγάλα ζητήματα

Παράλληλα, στα ενδιαφέροντα του κύριου Τσίπρα βρίσκονται διεθνή θέματα, όπως η κλιματική κρίση η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Άλλωστε, έχει τη δυνατότητα πλέον να ασχολείται με τέτοια θέματα πολύ περισσότερο σε βάθος, σε σχέση με όταν είχε την ευθύνη του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αντίστοιχα περιορισμένο χρόνο.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΗΠΑ #ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ #ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα