Πάνω από 600 κιλά ρούχων ανακυκλώθηκαν και φοριούνται ξανά

Oι δημότες εναποθέτουν ρούχα, παπούτσια, μαξιλάρια, σεντόνια, αλλά και τσάντες και ζώνες και λειτουργεί αυτό ανταποδοτικά με εκπτώσεις σε τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Εξαιρετικά δείχνουν τα αποτελέσματα του Προγράμματος Ανακύκλωσης Ειδών Ένδυσης στον δήμο Παλλήνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η δημοτική Αρχή, σε αυτή την επταετία έχουν συλλεχθεί πάνω από 600 τόνοι ενδυμάτων, που σημαίνει

ότι πεταμένα ρούχα, που θα μπορούσαν να γεμίσουν περισσότερα από 30 φορτηγά, δεν οδηγήθηκαν στην ταφή, αλλά στην ανακύκλωση και στην εκ νέου χρήση τους.

Ο δήμος Παλλήνης έχει εγκαταστήσει μωβ κάδους συλλογής ρούχων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, σε πλατείες, σε παιδικές χαρές, έξω από σχολεία, σε σούπερ μάρκετ και σε άλλα κεντρικά και προσβάσιμα από όλους σημεία.

Εκεί οι δημότες εναποθέτουν ρούχα, παπούτσια, μαξιλάρια, σεντόνια, αλλά και τσάντες και ζώνες και λειτουργεί αυτό ανταποδοτικά με εκπτώσεις σε τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις. Τα παλιά ρούχα οδηγούνται προς ανακύκλωση, ενώ γίνεται και διαλογή και όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αξιοποιούνται από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του δήμου.

Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν τον δήμο Παλλήνης στην απόφαση να επεκτείνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και όπως ανακοίνωσε το δίκτυο των μωβ κάδων θα διπλασιαστεί.

#ΠΑΛΛΗΝΗ #ΡΟΥΧΑ #ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ #ΔΗΜΟΣ #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα