Στόχος τα νοσοκομεία στην Γάζα: «Εκεί κρύβονται οι ηγέτες της Χαμάς», λένε οι IDF

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται, δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που πρόσθεσε πως 20 νοσοκομεία στη Γάζα είναι τώρα εξ ολοκλήρου εκτός λειτουργίας.

Νωρίτερα ο ΠΟΥ δήλωσε ότι υπήρξε έντονη βία λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών στο νοσοκομείο al-Shifa.

Το νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας αποτελεί σημαντικό στόχο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη του πολέμου.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο
στην Γάζα

Ως το μεγαλύτερο νοσοκομείο στον πολιορκημένο θύλακα, το ιατρικό προσωπικό δίνει μάχη για τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται στο συγκρότημα για ασφάλεια.

Όμως οι ισραηλινές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι το νοσοκομείο βρίσκεται πάνω από το αρχηγείο της Χαμάς - κάτι που η Χαμάς έχει απορρίψει.

pic.twitter.com/lThYWJMNER
رسالة من داخل مستشفى الرنتيسي

— طوفان الأقصى (@Afcq1954) November 10, 2023

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα καταρρέει εν μέσω ισραηλινών επιθέσεων και πολιορκίας

Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Γάζας σχετικά με την κατάσταση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης:

Τουλάχιστον 18 νοσοκομεία, από τα 35, είναι εκτός λειτουργίας. Τουλάχιστον 51 από τις 72 κλινικές πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης έχουν κλείσει. Έχουν σημειωθεί περισσότερες από 270 επιθέσεις στον τομέα της υγείας στη Γάζα Τουλάχιστον 57 ασθενοφόρα έχουν υποστεί ζημιές- 45 από αυτά έχουν καταστραφεί εντελώς Ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν τέσσερα νοσοκομεία από όλες τις κατευθύνσεις

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν τέσσερα νοσοκομεία από όλες τις κατευθύνσεις, και συγκεκριμένα το νοσοκομείο al-Rantisi, το νοσοκομείο al-Nasr, το κυβερνητικό νοσοκομείο Eyes και το νοσοκομείο ψυχικής υγείας.

Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης πολλά σχολεία και κατοικίες.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι χιλιάδες ασθενείς, ιατρικό προσωπικό και εκτοπισμένοι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι μέσα στα νοσοκομεία χωρίς νερό ή φαγητό.

Το παιδιατρικό νοσοκομείο al-Rantisi, το οποίο είναι περικυκλωμένο από ισραηλινά τανκς, βρίσκεται στη βόρεια Γάζα.

Χρηματοδοτείται από το Παλαιστινιακό Ταμείο Αρωγής Παιδιών με έδρα τις ΗΠΑ και είναι η μόνη ιατρική μονάδα στη Γάζα που ειδικεύεται στη θεραπεία παιδιών με καρκίνο.

Την Πέμπτη, τοπικοί αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι το νοσοκομείο σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμων, αφήνοντας σε σοβαρό κίνδυνο 38 παλαιστινιακά παιδιά που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια.

Υπολογίζεται ότι 1.000 άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο μέσα στις εγκαταστάσεις εν μέσω των βομβαρδισμών του Ισραήλ.

Αυξάνονται ο ινεκροί στην Γάζα

Περίπου 11.000 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου.

Το Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι 10.818 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου. Το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι 26.905 τραυματίστηκαν στη Γάζα από την αρχή του πολέμου.

#ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛ #ΧΑΜΑΣ #ΓΑΖΑ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα