Θρήνος για την 23χρονη Έντεν με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη: «Δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί»

Την ώρα που μαίνεται για έκτο 24ωρο ο πόλεμος σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας, η ισραηλινή πρεσβεία αποχαιρετά την Έντεν Μπεν Ρούμπι, την 23χρονη κοπέλα με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που ήταν ανάμεσα στα τραγικά θύματα του Φεστιβάλ Supernova.

Ένα από τα αθώα θύματα του πολέμου που

μαίνεται από το Σάββατο και είναι μια 23χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη η οποία σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα «δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί».

«Η Έντεν Μπεν Ρουμπι δεν είναι πια ανάμεσα μας! Η Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα από μικρό παιδί δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί. Η κτηνωδία δεν έχει όρια! Συλλυπητήρια στην οικογένεια της! Είναι φτωχά τα λόγια...» γράφει η πρεσβεία στα social media αναρτώντας και φωτογραφία της άτυχης κοπέλας.

Η Έντεν Μπεν Ρουμπι δεν είναι πια ανάμεσα μας!
Η #Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την #Ελλάδα από μικρό παιδί δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη #Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί. Η κτηνωδία δεν έχει ορια! Συλλυπητήρια στην οικογένεια της! Είναι… pic.twitter.com/w0j5WdqbI8

Israel in Greece ???? (@IsraelinGreece) October 11, 2023

Φίλη της μίλησε στο makthes.gr και έκανε λόγο για ένα γλυκύτατο κορίτσι, ταλαντούχα, με έφεση στη ζωγραφική, το tatoo και την street art, που της άρεσε πολύ να κάνει σερφ και να ταξιδεύει. Είχε πρόσφατα εκπληρώσεις τις στρατιωτικές της υποχρεώσεις στον Ισραηλινό στρατό και ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο.

Η νεαρή - που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της - γνωρίστηκε με την Έντεν στην Εβραϊκή κατασκήνωση στο Λιτόχωρο, όπου η 23χρονη πήγαινε σταθερά για τουλάχιστον 5-6 χρόνια.

Οι παππούδες και οι γονείς της Έντεν έχουν καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η ίδια μεγάλωσε στο Ισραήλ. Καταλάβαινε την ελληνική γλώσσα αλλά δεν μπορούσε να την μιλήσει.

Η Έντεν αγνοούνταν για τρεις ημέρες. Το τελευταίο σημείο ζωής που είχε δώσει ήταν ένα στόρι στο Instagram το Σάββατο. Οι δικοί της άνθρωποι θεωρούσαν ότι πιθανότατα κρατήθηκε ως όμηρος στη Γάζα. Δυστυχώς η πραγματικότητα τους διέψευσε όταν ταυτοποιήθηκε η σορός της.

#ΙΣΡΑΗΛ #ΧΑΜΑΣ #ΘΥΜΑ #ΝΕΚΡΗ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΠΟΛΕΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρήνος, 23χρονη Έντεν, Θεσσαλονίκη, Δολοφονήθηκε, Χαμάς,thrinos, 23chroni enten, thessaloniki, dolofonithike, chamas