Το πόρισμα του ΣΔΟΕ «ανοίγει» τον δρόμο ένταξης του Θέμη Χειμάρα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ ουσιαστικά επιβεβαιώνει την συμμετοχή του βουλευτή στην εταιρεία κατά παράβαση του άρθρου 57, αλλά εντοπίζει κιόλας πως «δεν διαφαίνεται μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών», καταλήγοντας πως «δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews, η Νέα Δημοκρατία

αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη το απόγευμα τα ψηφοδέλτιά της για τις Εθνικές Εκλογές 2023. Παρά την πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, που ξεκαθάριζε πως ο Θέμης Χειμάρας δεν θα είναι υποψήφιος, μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και η παρουσία του πρώην βουλευτή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θεωρείται πιθανή.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύτηκε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, μετά τον έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα.

Υπενθυμίζεται πως είχε υποβάλει την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή, στις 4 Ιανουαρίου 2023. Στην επιστολή της παραίτησής του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ουσιαστικά αναγνώριζε πως συμμετείχε στην εταιρεία που έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο, αλλά υποστήριζε πως έγινε λόγω «ακούσιας παράλειψής» του.

«Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω», έγραφε χαρακτηριστικά.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ ουσιαστικά επιβεβαιώνει την συμμετοχή του βουλευτή στην εταιρεία κατά παράβαση του άρθρου 57, αλλά εντοπίζει κιόλας πως «δεν διαφαίνεται μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών», καταλήγοντας πως «δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα».

Το πόρισμα ΣΔΟΕ

Στην σελίδα 47 του πορίσματος αναγράφεται χαρακτηριστικά πως «ο ελεγχόμενος κ.Θεμιστοκλής Χειμάρας συμμετείχε το επίμαχο χρονικό διάστημα 17/07/2019-31/12/2022 όντας βουλευτής, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος στην εταιρεία ΘΕΜΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., η οποία είχε συναλλαγές με φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους φορείς που αναφέρονται στο ως άνω άρθρο του Συντάγματος.

Στην σελίδα 48 ακόμα αναφέρεται πως «δεν διαφαίνεται μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών της Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ λόγω συνάψεως συμβάσεων με το Δημόσιο, εκμεταλλευόμενη το αξίωμα του μετόχου και διαχειριστή της κ Θεμιστοκλή Χειμάρα, δηλαδή το αξίωμα του βουλευτή».

Ακόμα, στην ίδια σελίδα του πορίσματος προστίθεται ότι «από την έρευνα και τα συγκριτικά στοιχεία από ανταγωνίστριες εταιρείες, δεν παρουσιάζονται σημαντικές αυξομειώσεις στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, ο οποίος συνάδει με την τάση του ευρύτερου κλάδου και των ανταγωνιστών. Οι συμβάσεις με το Δημόσιο είναι αντίστοιχης αξίας με τους άτυπους τοπικούς ανταγωνιστές, ενώ για την πλειονότητα υπάρχουν πρωτόκολλα παραλαβής προμηθειών ή υπηρεσιών».

«Από τον έλεγχο μας και τα προσκομισθέντα στοιχεία διαφαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα της δικογραφίας», καταλήγει το πόρισμα του ΣΔΟΕ στην σελίδα 48.

«Η σκευωρία κατέρρευσε, η αλήθεια πάντοτε νικάει»

«Είναι ξεκάθαρο ότι η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανάγει μια τυπική ακούσια παράλειψή μου, για την οποία ανέλαβα την ευθύνη, σε σκάνδαλο, απέτυχε παταγωδώς», σχολιάζει ο Θέμης Χειμάρας στην πρώτη του αντίδραση μετά το επίσημο πόρισμα.

«Οι πολίτες της Φθιώτιδας αλλά και όλης της Ελλάδας αντιλαμβάνονται ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι συκοφαντούν και ψεύδονται αδιάντροπα, σπιλώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Η υπόθεση για μένα δεν τελειώνει εδώ. Τώρα αρχίζει. Έχουμε μπροστά μας τις εθνικές εκλογές, στις οποίες θα κριθεί αν η χώρα μας θα πάει μπροστά ή θα κατρακυλήσει στο παρελθόν. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι στην πρώτη γραμμή και θα με βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους οι συκοφάντες, οι σκευωροί και οι λαϊκιστές», προσθέτει ο παραιτηθείς βουλευτής της ΝΔ.

#ΘΕΜΗΣ_ΧΕΙΜΑΡΑΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ_ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα