Τραγική η κατάσταση στη Λιβύη: Τουλάχιστον 5.000 οι νεκροί, στους 30.000 οι αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 30.000 είναι οι αγνοούμενοι στην Λιβύη, μετά την φονική πλημμύρα της κακοκαιρίας «Daniel», ενώ σύμφωνα με τις Αρχές γίνεται λόγος για 5.300 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Αξιωματούχοι στην Λιβύη, απευθύνουν έκκληση για διεθνή βοήθεια καθώς η χώρα δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία για να αντιμετωπίσει μια καταστροφή τέτοιας κλίμακας.

Τι προκάλεσε τις πλημμύρες στη Λιβύη

Η κακοκαιρία «Daniel» προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε δρόμους και δίκτυα τηλεπικοινωνιών την Κυριακή - με ισχυρούς ανέμους και ξαφνικές έντονες βροχοπτώσεις να καταστρέφουν κυριολεκτικά την πόλη Ντέρνα (πόλη που βρίσκεται περίπου 900 χιλιόμετρα (560 μίλια) ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης).

Καθώς η καταιγίδα «Daniel» σφυροκοπούσε τις ακτές το βράδυ της Κυριακής, οι κάτοικοι της Ντέρνα, δήλωσαν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις όταν κατέρρευσαν φράγματα έξω από την πόλη.

Κείτονται πτώματα στους δρόμους

«Οι δρόμοι της Ντέρνα είναι γεμάτοι σακούλες με πτώματα, καθώς κύματα ύψους επτά μέτρων κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους», δήλωσε στο France24 ο Γιαν Φριντέζ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη Λιβύη.

Ενώ τόνισε πώς: «Ο ανθρώπινος απολογισμός είναι τεράστιος».

Στο μεταξύ ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στη Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) ότι τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Ντέρνα, την πόλη που επηρεάστηκε περισσότερο από την καταιγίδα Daniel.

Παράλληλα 6.085 άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχουν εκτοπιστεί σε άλλες πληγείσες περιοχές, περιλαμβανομένης της Βεγγάζης, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει ανεπιβεβαίωτος.

#ΛΙΒΥΗ #ΝΕΚΡΟΙ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα