«Βγάλτε με, θα κάνω τα πάντα για σας»: Τα λόγια της μικρής που προστάτευε ώρες τον αδελφό της στα ερείπια

Ένα κοριτσάκι, το μεγαλύτερο, ηλικίας περίπου 5-6 ετών, ακούγεται να λέει στον διασώστη. «Κύριε, βγάλτε με εμένα και το αδελφάκι μου σας παρακαλώ από εδώ. Κι εγώ θα γίνω σκλάβα σας για την υπόλοιπη ζωή μου...»

Δύο παιδιά, σφηνωμένα ανάμεσα στα τσιμέντα στα ερείπια του σπιτιού τους στη βόρεια Συρία, διασώθηκαν μετά από 36 ώρες από τον σεισμό της Δευτέρας στην Τουρκία, που βρήκε την οικογένειά τους παγιδευμένη καθώς κοιμόταν. Η φωτογραφία του κοριτσιού που προστάτευε το κεφάλι του μικρού αδερφού της μέσα στα συντρίμμια, έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ένα κοριτσάκι, το μεγαλύτερο, ηλικίας περίπου 5-6 ετών, ακούγεται να λέει στον διασώστη. «Κύριε, βγάλτε με εμένα και το αδελφάκι μου σας παρακαλώ από εδώ. Κι εγώ θα γίνω σκλάβα σας για την υπόλοιπη ζωή μου...».

{https://youtu.be/2pY0PR_pZ_Y}

Σύμφωνα με το CNN, το όνομα του κοριτσιού είναι Μαριάμ και χαϊδεύει απαλά τα μαλλιά του μικρότερου αδερφού της, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κάτι που θα μπορούσε να είναι τα απομεινάρια του κρεβατιού τους.

Είναι σε θέση να κινήσει το χέρι της αρκετά ώστε να καλύψει το πρόσωπο του αδερφού της, παρέχοντας κάποια προστασία από τη σκόνη ανάμεσα στα συντρίμμια.

Το όνομα του αγοριού είναι Ιλάαφ, σύμφωνα με τον πατέρα τους – ένα ισλαμικό όνομα που σημαίνει προστασία.

Πώς βίωσε τον σεισμό η οικογένεια

«Νιώσαμε το έδαφος να τρέμει… και τα συντρίμμια άρχισαν να πέφτουν πάνω από το κεφάλι μας. Δύο μέρες μείναμε κάτω από τα συντρίμμια» είπε. «Βιώσαμε ένα συναίσθημα που ελπίζω να μην χρειαστεί να νιώσει κανείς».

Εγκλωβισμένος κάτω από τα συντρίμμια, ο Αλ Σαγιέντ είπε ότι η οικογένειά του απήγγειλε το Κοράνι και προσευχόταν δυνατά να τους βρει κάποιος. «Ο κόσμος μας άκουσε και μας έσωσε – εμένα, την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δόξα το Θεό είμαστε όλοι ζωντανοί και ευχαριστούμε αυτούς που μας έσωσαν» είπε.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΑΔΕΡΦΟΣ #ΕΡΕΙΠΙΑ #ΣΕΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα