15ετές “πράσινο” δάνειο έλαβε η δανέζικη DSB για την αγορά ηλεκτρικού στόλου τρένων

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Δανίας DSB υπέγραψε συμφωνία για την παροχή “πράσινου” δανείου, ύψους 400 εκατ. ευρώ, από την Nordic Investment Bank (NIB), με στόχο τη χρηματοδότηση της αγοράς ηλεκτρικών τρένων τη χρονική περίοδο 2020-2025.

Το 15ετές δάνειο θα συμβάλει στην απόκτηση 42 ηλεκτρικών μηχανών Siemens Mobility Vectron, περισσότερων από 100 ηλεκτροκίνητα τρένα και νέα

βαγόνια, καθώς και 3 αποθήκες στο πλαίσιο ενός 10ετούς προγράμματος για την αναβάθμιση του στόλου της, ώστε να καταστεί κλιματικά ουδέτερος έως το 2030.

Η αναβάθμιση του τροχαίου υλικού αναμένεται να αυξήσει την ποιότητα των υπηρεσιών και να βελτιώσει τις περιφερειακές και διεθνείς συνδέσεις της σιδηροδρομικής εταιρείας, ενώ στόχος είναι η σταδιακή κατάργηση μηχανών ντίζελ και τα παλαιότερων τρένων.

«Η επένδυση είναι ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της πολιτικής της Δανικής κυβέρνησης κατά των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και αποτελεί απάντηση στην αναμενόμενη αύξηση του αριθμού επιβατών που θα χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NIB Henrik Normann.

«Η αναβάθμιση του στόλου τρένων της Δανίας προσφέρει σημαντική συμβολή στην πράσινη ατζέντα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της DSB Flemming Jensen, συμπληρώνοντας ότι «η επένδυση είναι σημαντική και θα πραγματοποιηθεί για αρκετά χρόνια. Σε αυτή τη βάση, η DSB είναι ικανοποιημένη με τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που δείχνει η NIB στην DSB παρέχοντας μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για πράσινες επενδύσεις».

Β. Βεγιάζη

The post 15ετές “πράσινο” δάνειο έλαβε η δανέζικη DSB για την αγορά ηλεκτρικού στόλου τρένων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα