Οι συνδυασμένες μεταφορές γίνονται πράξη στην Ιταλία: FSI και MSC σχεδιάζουν νέα terminals

Στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία νέων τερματικών σταθμών σε στρατηγικές τοποθεσίες ανά την Ιταλία για την επέκταση του δικτύου εμπορευματικών μεταφορών προς/από τα ιταλικά και ευρωπαϊκά λιμάνια, επενδύουν η FSI (μητρική εταιρεία της Hellenic Train) και η MSC (είναι η Νο1 εταιρεία

σε μερίδιο αγοράς στους liners).

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Για το λόγο αυτό, προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασία για τη δημιουργία νέου εταιρικού σχήματος που θα ανήκει από κοινού στην Mercitalia Logistics (51%) και στη MEDLOG (49%), εταιρεία του ομίλου MSC που ειδικεύεται στις intermodal μεταφορές και την εφοδιαστική.

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας θα είναι η ανάπτυξη intermodal θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μεταφορών με μεγαλύτερες και αποτελεσματικότερες συνέργειες για την επέκταση του δικτύου εμπορευματικών μεταφορών από και προς τα ιταλικά και ευρωπαϊκά λιμάνια.

Να σημειωθεί ότι, το MoU υπεγράφη στη Γενεύη από την Sabrina De Filippis, διευθύνουσα σύμβουλο της Mercitalia Logistics, επικεφαλής του τμήματος Logistics Business του ομίλου FS Italiane, και τον Giuseppe Prudente, chief logistics officer της MSC και πρόεδρο της MEDLOG, παρουσία του Luigi Ferraris, διευθύνοντος συμβούλου του ιταλικού ομίλου, και του Gianluigi Aponte, προέδρου του ομίλου MSC.

Στιγμιότυπο από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας

«Το Μνημόνιο που υπογράφηκε σήμερα με έναν σημαντικό διεθνή εταίρο, επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ομίλου FS να γίνει ο ευρωπαϊκός παίκτης logistics», σχολίασε η κα. De Filippis, τονίζοντας ότι «η συμφωνία αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών που προβλέπονται στο Επιχειρηματικό μας Πλάνο, που προβλέπει την ενίσχυση των υφιστάμενων terminals και τη δημιουργία νέων τεχνολογικά προηγμένων και χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων multimodal hubs.

Αυτό θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τον όγκο των εμπορευμάτων που μεταφέρονται με τρένο, χάρη στην ολοένα και πιο αποτελεσματική σύνδεση των λιμανιών και των τερματικών σταθμών μας με το εθνικό δίκτυο και με τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρομικούς διαδρόμους, προωθώντας παράλληλα την ενοποίηση των συστημάτων θαλάσσιων – σιδηροδρομικών – οδικών μεταφορών».

Από την πλευρά του, ο κ. Prudente δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα στη συνεργασία μεταξύ των ομίλων μας. Αυτή η σημαντική συμφωνία είναι το αποτέλεσμα ενός έργου που ξεκίνησε με τη φιλοδοξία της δημιουργίας ενός από τους σημαντικότερους παρόχους στην Ευρώπη, προσφέροντας βελτιστοποιημένες και ολοένα πιο βιώσιμες λύσεις εφοδιαστικής. Επιπλέον, η μείωση της χρήσης των οδικών μεταφορών μεγάλων αποστάσεων συμβάλλει όχι μόνο στη μείωση των εκπομπών αλλά και στη μεγαλύτερη ασφάλεια και ποιότητα ζωής για τους υπαλλήλους μας».

Το Μνημόνιο αποτελεί κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών που θα επιτρέψει τη δημιουργία νέου capacity στους τερματικούς σταθμούς με βάση την ανάπτυξη της θαλάσσιας διατροπικής κυκλοφορίας, προς και από ιταλικούς λιμένες, βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και παρέχοντας μια ανταγωνιστική εναλλακτική λύση στις οδικές μεταφορές καθώς και στον άξονα Ιταλίας-Βόρειας Ευρώπης.

Το άρθρο Οι συνδυασμένες μεταφορές γίνονται πράξη στην Ιταλία: FSI και MSC σχεδιάζουν νέα terminals εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
fsi-kai-msc-schediazoun-nea-terminals-apokleistika-gia-thalassies-intermodal-metafores.htm
Τυχαία Θέματα